Зинедин Зидан е бъдещият старши треньор на "Реал" (Мадрид), гръмна спортният всекидневник "Марка".

Президентът на клуба Флорентино Перес твърдо е решил да назначи на поста французина, ако настоящият наставник Рафаел Бенитес бъде уволнен преди края на сезона.

Перес все не се решавал да смени Бенитес, тъй като нямал ясна кандидатура. Други спрягани имена били тези на испанеца Виктор Фернандес, португалеца Жозе Моуриньо и италианците Антонио Конте и Фабио Капело. В крайна сметка всички отпаднали един по един и Зизу се превърнал в категоричния фаворит.

Зидан е любимец на Перес още когато преминава в "Реал" от италианския "Ювентус" през 2001 г., пише "Марка". В кралския тим той приключи кариерата си през 2006 г. и спечели по веднъж първенството на Испания и Шампионската лига.

От 20120 г. Зизу е на работа в "Реал". Първо през 2010 г. той стана съветник на Жозе Моуриньо. Три години по-късно стана помощник на Карло Анчелоти. В момента е треньор на "Реал Мадрид Кастиля" - младежката формация на тима. Така той на практика е работил с голяма част от настоящите играчи на кралския клуб, поради което познава отлично съблекалнята. Освен това Зидан има заслуга за привличането в отбора на играчи като французите Карим Бензема и Рафаел Варан. Навремето е препоръчал и белгиеца Еден Азар, но от ръководството на "Реал" са зе забавили и са били изпреварени от английския "Челси".

Рафаел Бенитес вече е в немилост и всеки мач може да е последен за него като старши треньор, допълва "Марка". "Реал" изостава само на две точки от лидера "Барселона", но играта му куца. Освен това "кралете" бяха разгромени на собствения си стадион от каталунците с 4:0.