Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проклятието на нашата професия е да сме „в джаза“ седем дни в седмицата и почти денонощно. Местан, Доган, Ердоган, Галена, Сарая... Дъщеря ми чува тези думи и пита какво всъщност е станало.

„Ами накратко: Ахмед Доган е много недоволен от Лютви Местан и сега май ще го... - Ама това не е ли един човек?“

Анджак!

Наивно е да коментираме как точно Лютви Местан бил променил политиката на ДПС и как точно Ахмед Доган бил изразил недоволството си от това. Смешно е да четем и гледаме пантофени анализи за измяната на Местан и за необходимата намеса на Доган. Повдигащо е да следим как пеевските медии изведнъж прогледнаха и „разкриха“ все още председателя на ДПС като агент на Турция, Ердоган, „Ислямска държава“, Цветан Василев и... Костов, разбира се. Как да го пропуснем на рождения му ден.

Председателстването на Лютви Местан няма и две години. От втория рожден ден на Доган - деня, в който Октай Енимехмедов не успя да стреля от упор в слепоочието му, до... рождения ден на Лютви Местан на 24 декември. Свикнали сме на тази евтина символика. Това не може да бъде новина.

За тези по-малко от две години Лютви Местан задълбочи започналия още по времето на Ахмед Доган процес на превръщането на ДПС в крайно неприемлив партньор за пред публиката. Роденият на Бъдни вечер само натисна педала по-силно.

Но да твърдим, че Местан е превърнал ДПС в най-мразената организация, е невярно. Нито обръчите, нито разпределянето на порциите са негови думи. Той добави една целувка на Орлов мост и демонстративното нарушаване на закона с агитация на турски език. И установи видимо топли отношения с република Турция.

Доган и Местан обаче заедно превърнаха ДПС в untouchable – и в индийския, и в холувидския смисъл.

Следват някои риторични (риторически – по Местан) въпроси:

Вярваме ли, че Лютви Местан сам е решил да се включи в акцията „Костинброд“ в деня за размисъл преди изборите през 2013 г., без да е питал Сарая?

Вярваме ли, че Лютви Местан сам е предложил Делян Пеевски за председател на ДАНС, без да е чул тази „идея“ в Сарая или най-малкото да я консултира със Сарая?

Вярваме ли, че Лютви Местан сам е гарантирал главоломните успехи на фирмите около Делян Пеевски в обществените поръчки?

Вярваме ли, че Лютви Местан сам е решил да отиде да се целува с лидера на наследничката на БКП, която смени насила имената на турците, без да е получил поне одобрителна усмивка от Сарая?

Вярваме ли, че Лютви Местан сам е решил да оттегли подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски на 6 юни 2014 година, без да е получил указания за това от Сарая?

Вярваме ли, че Ахмед Доган не е имал хиляди възможности досега да санкционира сближаването на Местан с Анкара, ако това е проблем?

Вярваме ли, че е някакво много случайно съвпадение, че агент Сава от Държавна сигурност сложи на поста си агент Павел от Държавна сигурност?

Вярваме ли, че е невъзможно техните стари зависимости да са попаднали днес в различни ръце?

Вярваме ли, че споменаването на фолк певицата Галена е случайно, след като тя редовно пее на купоните на ДПС, плащани от Пеевски. И която има хит на име „Кой?“

Вярваме ли, че пеевските медии спонтанно започнаха да обвиняват Местан в какво ли не? И вярваме ли, че ако Доган не харесва това, не може да каже на собственика им: „Бебчо, айде по-кротко“.

Вярваме ли, че ако наистина ислямисти са успели да проникнат в българска политическа партия, то партньорските служби от НАТО нямаше да са сигнализирали? Не споменавам българските служби. Те „са си на ДПС“, както казва Владимира Янева.

Вярваме ли, че Лютви Местан сам е толкова заинтересуван да брани статуквото в съдебната система? Бойко Борисов казва друго: "Доган пръв осъзна, че ако има медийна империя и контрол върху съдебната власт, може да управлява".

И можем ли изобщо да приемаме за чиста монета думите на човек, който преди по-малко от две години нарича Бойко Борисов диктатор, а днес не го споменава изобщо?

Можем да търсим в тази история пари, жени или външен натиск, но в никакъв случай не можем да търсим политика.

На Доган му бе кеф да сложи Местан, сега му е кеф да го махне. Толкова.

Остават само два въпроса:

Как ще се казва следващата песен на Галена?

Дали ще са добре подсушени стълбите в Сарая?

Ключови думи

Коментари

препоръка

Четете! Четете, ПИКльовци, Крачуне и Пърдялко! Четете, пък дано поне малко се прояснят прогизналите ви от делянпеевска ПИКня мозъчета! Съмнително е, но опитайте все пак!

Утре от ДПС като излязат с опровержение, всички тия дървени философи ще станат изведнъж много смешни.

КС

Браво на Иван Бедров за този анализ! От един посредствен политик, какъвто е Доган и като най-обикновен бандит не може да се очакват някакви дълбоки схеми и игри. Просто от прогизналият му от алкохол мозък това може да се роди.

Iwo

Много тъп коментар! И този автор е "едно си баба знае,едно си и бае".Обръчите Може ли изобщо да вдене за какво говори Доган? Обръчите от фирми ги имаше и при Костов,и при Борисов ги има. Само че,Доган пиян или трезвен, посмя да каже нещата с истинските им имена. Същото е и с Ердоган и Турция. Ако коалицията със САЩ искаше наистина да ликвидира Ислямска държава,може вече да са го направили.Но нито им спряха парите,нито оръжието,нито контрабандата.

Мале-мале, какъв умен коментар, да му се не нарадваш. Доган казал нещо с истинските им имена-туй не го знаех. Аферим, Иво!Пустите американци-не щат да станат московци.

Кабакчиев, враг на народа №1

Прочетох половината статия и спрях. Не ми е интересно. Някакви турци били направили незнамсикакво. Да им бере гайлето този, който ги направи законна партия. И ДСБ, които с отказа да подкрепят задължително гласуване ги бетонираха още повече. Нещастници! Не турците. Те си клратят феса и си гонят интереса. Българите.

Одобрявам последните ти изречения. Само че има и свестни, и умни българи, като Иван Бедров, така че нещастника си ти, скъпи.

?

Mного първосигнално бе Iwo,или си имаш талант

Защо сега и това не казващо нищо писание? И Бедров ли се зарази от манията, че трябва да се изказва по всяка тема? След коментара на Слатински от фейсбук, който сте публикували, всичко останало (включително този текст на Бедров) изглежда като някакво мляскане по темата.

Кабакчиев, враг на народа №1

12/23/2015, 11:14:11 PM ми пише: "има и свестни, и умни българи, като Иван Бедров, така че нещастника си ти, скъпи." Първо, да не съм седял на един чин с Вас, бе, господине/госпожо? Пореден типичен българин без елементарна култура, говорещ на "ти" - като банкенския бодигард на правешкия катил и дебил, подвизаващ се като премиер на тая "държава". Като някои автомонтьори, и прочие недообразовани индивиди. Прави ми впечатление, че това го правят най-вече мъже, жени много по-рядко си го позволяват. Откъде и как се пръкна тая простащина в кочината, особено при мъже - да говорят на "ти", просто не мога да си обясня. Това е страхотна наглост - някой да фамилиарничи, когато най-вероятно изобщо не ти е на възпитанието, културата, образованието и пр.! Ама знайте си мястото, бе, алоу, българЕте! Второ, напълно е възможно авторът Иван Бедров да е "свестен и умен". Не го познавам, личните му качества не съм обсъждал и не бих си позволил. Така че, освен, че трябва да се научите да говорите на "Вие", не е лошо и да се научите да четете преди да пишете, бе, алоу!

Държавата съвсем откачи - пълен разгул и мафиотщина

Всичко си дойде на мястото! Но става страшно! Изпълни се най-зловещият сценарии на ДС и КГБ: в парламента и начело на държавата да останат най-зловещите фигури, най-големите виновници за днешната злочеста съдба на България: ПЪРВАНОВ-Гоце, ДОГАН-Сава и БОРИСОВ-Буда, с многобройни други псевдоними: Мутра, Тиква, Пунта Мара, Шменти-капели и т.н... Това са лидерите на трите партии - проекти на КГБ и Русия, които разсипаха България.

Мхм, ей сега откачи държавата, преди няколко часа. Досега си беше най-нормалната европейска и натовска гордост, ама изведнъж откачи... Чудеса по Коледа? Пийнете нещо и се успокойте.

Някой знае ли защо тук все показват какво е времето в Keramoti, GR?

i.bedrov

Това е външна услуга и ви позиционира според предишни данни от вашата машина. Вероятно сте били там. На мен в момента ми показва, че в Брюксел е 8 градуса. Понякога запецва на този принцип

Бедров задава простички въпроси. Вместо Кабакчиевци да се правят на велики, да си седнат на Задниците и да си отговорят сами на какво вярват и на какво не вярват. И ако сметнат за необходимо, да го споделят. (Написах задници с главна буква, за да покажа уважение към Кабакчиев, Който държи да му се говори на Вие)

Такъв си е от малък -- възпитан и деликатен. Вика: алооооу, ти що не ми говориш на Вие, бе?

Бердов

Слабо изпълнение. Вярвате ли, че КлубЗ се самоиздържа?

А кой твърди, че се самоиздържа, че да му вярваме? В инфото за сайта пише кой му е издател и съответно се предполага, че той го издържа. Боже, какви идиоти има... Не е истина!

тука е така

Моля да спрете от КлубZ,да пишете за този Доган,не смятате ли че влизате в играта МУ,спрете да обръщате внимание на тези,трябва ли да напомням че повечето ходове на Доган и Местан не са случайни,като почнете с възрожденски песни и още куп други глупости!Дайте да изчакаме да видим какво ще стане!

абе

Този случай само показва, че никога не трябва да влизаш в партия, която е създадена от един човек , защото не може, когато партията се нуждае от нови идеи и хора, да го смениш ! Впрочем и сега никой не вярва, че може да смени от лидерството Иван Костов, Жорж Ганчев, Бареков, Сидеров, а за Ахмед Доган да не говорим. В България има само две партии, които могат да се похвалят с демократично управление. Това е СДС и "22 септември" на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов ! За голямо съжаление, останалите партии правят това, което каже "великия зидар", масона, ложата, "боса""бащицата",'главния", "командира" и бате Бойко ! За какъв демократичен процес в държавата става дума, когато народа се избива да членува в такива партии. Вярно,по сметка е,ащото може да се спечели някой държавен пост, някоя далавера от държавна поръчка, но така няма как да се получат нещата за нормалното развитие на държавицата ни ! Да ви давам ли пример за регистрацията на неформалните организации, профсъюзите ? Направете си проучване и ще видите кои са им лидерите и дали може някой да ги смени ? Тренчев също се одръпна, но Манолов си знае че е на позицията като Местан и ако направи 'Гаф," Тренчев веднага ще го смени ! При комунистическата партия нещата със смяната на лидери стоят по различно ! Тях ги сменяват директно от Москва и ако някой от по младите не вярва, да пита по старите от родата ! Запитвали ли сте някога какво може да стане, ако лидерите на известните нам политически партии си подадат оставките и съдействат в тях да се установи демократично управление с национален съвет, както е при СДС и лидера да се избира пряко от членовете за срок не повече от четири години !? Ами Москва и КГБ ще се побъркат, защото ще им се изгуби управлението в България ! От нас българите, уважаеми господа , зависи каква партия ще си спретваме, и на кого ще служи, на Москва, Анкара, Берлин,Лондон,Вашингтон, Токио или на БЪЛГАРИЯ !!!

123

Това е по-добър политически коментар от цялата статия на Бедров. Браво 1

Клуб З е Иван Бедров. :) Само ще допълня, че според мен нещата отиват малко отвъд "кеф му беше да сложи Местан, кеф му е да го смени" - когато един човек е дори само привидно на поста водач, това му дава и известна свобода. Прост пример - какво ли ще стане, ако Цветан Цветанов стане лидер на ГЕРБ? :) Местан не става за Първи и това си е. Друг е въпросът какви плюсове може да извлече Доган от тази "рокада".

гп

Отличен анализ на Бедров. Връща нещата на мястото им. Показва успешно как се отклонява вниманието от същността на нещата - а именно "врящия кошер на съдиите".Съдиите са важни, а не лака на ноктите на Галена. Но да напомним все пак основната теза от речта на Лозан Панов "В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, значи така е било замислено".

гп

До г-жа Джамджиева. Все пак сайта ви е отличен. Пожелавам на вас, на екипа ви и на семействата ви, весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници. И много късмет. Нужен е.

s.djam

Благодаря! И на вас и близките ви хубави празници.

Кабакчиев, враг на народа №1

абе пише: "има само две партии, които могат да се похвалят с демократично управление. Това е СДС и "22 септември" на Едвин Сугарев и Евгени Михайлов!" Не знам какво е туй нещо "22 септември", за пръв път го чувам. Но бях в управителния съвет на движението "14 декември". За водач избрахме Едвин Сугарев. Не сме имали проблем с "липса на демократично управление", а съвсем друг. Критикувахме лидера на СДС Михайлова - Сугарев и той, за това, че се опитва да се коалира с НДСВ. Броени месеци след оглавяване на движението Сугарев хвърли оставка, по "лични причини". Имал сериозни здравословни проблеми, заяви буквално, че може "да хвърли топа". Освободихме го. Веднага цъфна - също като Куцкова днес, по всички медии. Драматично декларира: "Напускам политиката завинаги"! Има-няма 2 месеца по-късно Сугарев не само забрави критиките към Михайлова, но отиде при нея и, както беше напуснал политиката завинаги, стана нейна дясна ръка, за дълго. Това е факт, който всички привърженици на СДС знаят и помнят. По-късно Георги Жеков ми показа едни цитати от книга на Сугарев, издадена през комунизма, в която тоя "десен" хвали до небесата ... "пролетариата". Хвали и Октомврийската революция, и верния съратник на правешкия диктатор, катил и дебил Левчев. Питах го неведнъж лично в Интернет защо заявява, че е десен, след като е хвалил до небесата пролетариата. Той неизменно отвръщаше с лични нападки и отговаряше, че не било вярно. Е, как да не е вярно? Пише го черно на бяло! За Евгени Михайлов пък казват, че е бил комсомолски активист. Не знам дали е вярно, но е вярно, че днес е сподвижник на банкенския бодигард на правешкия катил и дебил. Такава е българската действителност. Каже ли някой българин, че грее слънце, веднага трябва да се погледне през прозореца да се провери дали не вали като из ведро.

Посетител

Прав е Бедров! Браво на коментаторите от Клуб Z! Много са добри!

Новият

Не му се връзвайте на хитрата лисица, агентът на ДС Сава - Доган! Че ДПС не може да удържи в алчните си лапи съдебната система вечно е ясно и на малките деца! Рано или късно ще се разбере, че следите на радикалния ислям у нас ще доведат до ДПС! Колкото и да се пречи на следствие и прокуратура! И ще се жертва театрално Местан, че уж не държал здраво юздите на партията! Жертват Местан и компания за да спасят ДПС! Същото не стана ли с крадецът Христо Бисеров? Преди официалното съобщение го изхвърлиха отвсякъде където беше свързан с ДПС! Театро! Точка! P.S. Интересно защо "енергийния експерт" не казва нищо в поредната историческа реч за енергетиката? немой така!

Костов

Путинизмът и ИДИЛ са реакциони проекти, деклариращи възраждане на традиционните архаични ценности, религиозния морал и патриархалната нравственост. Този опит на консервативната революция срещу "разложението", което идва от Запад, в действителност е срещу демокрацията, човешките права, толерантността и свободата. Основните идеологическа опори и на двата проекта са клерикализмът, традиционализмът, агресията срещу западното общество, ксенофобията и хомофобията, сексизмът.

Развеселен

не трябва да се отказваме от идентичността и ценностите си, нито от човешките права и достойнство. Има трети път, но силите на злото наливат масло в крайностите, за да управляват народите разделени и объркани

Радев

Чудесен Бедров!

Сега остана и Раданчо да избяга и да се скрие при някоя гей организация!

Развеселен

хората от гей организациите са смели мъже и жени, които заявяват правото си да обичат открито, а вие сте анонимен п*****аст, който пише простотии в нета

Точно това е, че не можеш да накажеш слуга, че изпълнява. Или е предупреждение към всички там да не се увличат много-много по забежките (интересно колко дълго ДПС ще просъществува така), или е заигравка за пред широката публика, поредният шок, мок...

cos

Думата "Сарая" да се замести с Кремъл.

Стоян Хлебаров

Е,как да няма нищо общо с политиката!? Според мен,има общо с политиката! Местан ни продава на Анкара,а Доган-на Русия! Това е интригата! Хвалбите на Доган към Русия,доказват,че той е все още агент на КГБ! А хвалбите на Местан,към Турция и закрилата към него от турското посолство,доказват,че турците ценят агента си! Всичко друго е мъгла и пушек...Местан бил..."установил видимо топли отношения с република Турция"!? Бедров,ти да не смяташ,че това е платонична любов!? Това не е ли политика!?! България стана тепих за борба между чужди държави и разузнавания,които воюват помежду си,а България е залогът между тях и осигурява по голям слугински комфорт на този,който дава повече пари и има по голяма пета колона в...нещастната ни страна!? съответно...познайте кой е печелившия!? А СМЕШНИТЕ НИ "ОРГАНИ"-ДАНС И МВР,ОТДАВНА СА ОТДАДЕНИ НА КОНЦЕСИЯ НА ВРАГОВЕТЕ НИ И БРОЯТ САМО....ТРУПОВЕТЕ!? Досега политическите,а от днес нататък ще има и физически!

Развеселен

събитията от последните дни ме накараха да преосмисля някои от нещата, които пишех досега. Не искам отново агата Доган да управлява като Осман Пазвантоглу родината ми. Благодаря на клуб 3 за възможността да водим интересни политически дискусии и пожелавам светли празници на авторите на сайта и колегите коментиращи

svetlana

Битката между русия и турция вече се пренася и у нас изгледите са доста лоши трябват ни спешно хора като лозан панов

маринова

Дали под краката им пари или ни готвят някаква гадост бардаците на политическите проститутки ,че ни пуснаха използвания в такива моменти обичаен кьор фишек ДПС.И понеже нямат срама го сториха точно на светлия празник Рождество Христово.Гнус!

Дядо

Бедров, освен да задава въпроси, друго може ли? Сериозното в написанато е, че Доган не плаща на Иван Бедров.

Борис Смиленски

А вярва ли някой, че Бедров пише една дума преди да получи поне усмивка от Сарая, пардон от Джама?

Антоанета Байрямова

А, ти Бедров, не се ли срамуваш да пишеш за един разследван олигарх или парите не меришат?

След прочетеното: А вярвате ли че Доган не е свъхчовек?

Ха, ха!

Ако трябва да избирам между отявлен агент на КГБ и радикален ислямист, какво мислит ече ще избера?! Слава на ЧК, КГБ И ФСБ....майната им на резяците!

Раданчо

ех Бедров , продажник си беше и си остана , що се мъчиш да пишеш ..

Дейвид

Кой печели от създалата се ситуация? Или под друг начин -не е ли познат пътя на ДПС.Съдбата на Станишевото БСП, Яневото РЗС,Бареков или Сидеров.Браво Цезаре Бойко- пак успя с римските закони-разделяй и владей!

лимпида

аз пък мисля, че Местан колкото и да бил командван от Доган си е позволявал и собствени действия. Не прекалени, но които в удобен момент могат да послужат за мотив за свалянето му. Патриотичната поза разбира се прозрачен целофан. Останалото е- наистина ДПС откакто не е Доган стана боксова круша. Сигурно Доган е преценил, че отстреля Станишев е било грешка. Негова, ама по времето на Местан. Времето, а не Местан, натрупа негативи за ДПС, но и отдалечи спомена за Доган, така че пак Местан го отнесе. Време е за ново прегрупирване на силите и сближаване с БСП, нова форма на сближаване с ГЕРБ, вече ДСБ не е в РБ и там може да има сближение, за АБВ да не говорим. Стара обич. Защо пък АБВ да не стане предмостие между ДПС и ГЕРБ???? За цвят и партията на Кунева?

та понеже нямаше кой знае какви особени грешки на Местан, които да са лично негови, заради които да бъде свален, трябваше да се измисли някоя по демонична. Много популярната- протурска политика на Местан. Вярно на фона на това че Доган не беше в добри отношения с Анкара, едва ли по патриотични подбуди, а защото той си е падишах на своята рая от избиратели в България и друг не бива да му се меси, та на този фон поведението на Местан, който не се опъва на Анкара и няма разбирането на повелителя на ДПС (то сигурно и затова на последните местни избори ДПС позагуби позиции) може да се представи като предателство към националните интереси. Така Доган който е и хан и шах и султан и падишах в ДПС е и български патриот.

Мнение :)

Бедров Бедров :) комплексирано псевдо журналистче :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.