Слух за оставката на Лютви Местан плъзна из политическите среди днес - броени дни, след като в новогодишната си реч пред елита на ДПС Ахмед Доган разкритикува водената от сегашния  председател на Движението политика. Доган нарече "гаф" декларацията  на ДПС в подкрепа на Турция след свалянето на руския самолет. "ДПС не може да се създаде отново. ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени. Дори с подкрепата на съседни държави…", отсича Доган в речта.

Агенция "Блиц" е пуснала информация, че Местан е подал оставка в почивните дни, но явно веднага след това информацията е свалена. Останали са "следи" единствено в Гугъл, но линкът не води към нищо.

Близък до Местан, потърсен от Клуб Z, предположи, че това са интриги вътре в ДПС, целящи да изнервят Местан.

Източници от ДПС обаче потвърдиха, че в партията вече има промяна, която все още не е оповестена официално. След обявяването начело на Движението щял да бъде сложен временен председател. Източникът ни предположи, че това ще е д-р Тунчер Кърджалиев от Търговище - депутат, зам.-председател на парламентарната група.

В средите на ДПС са категорични, че Доган няма да се върне в оперативното ръководство на партията. Според друг източник, следващият председател на Движението ще е етнически българин.