Друг такъв човек като г-н Волгин в обществените медии имаше само един - това беше г-н Явор Дачков с неговото "Гласове". Там имаше само една гледна точка. Заради г-н Дачков законодателят написа специален текст.

Това каза тази сутрин Георги Лозанов от СЕМ в студиото на Нова тв, където беше поканен заедно с уволнения от БНР Петър Волгин. "Само че аз ще си изляза от студиото, защото не искам повече да водя този разговор", застрахова се Лозанов, след като обяви, че знае предварително какво ще каже Волгин.

Преди него авторът и водещ на "Деконструкция" разви тезата, че в обществото има едни хора от едни неправителствени организации, които се имат за добрите и именно защото не ги е канил в студиото си, е бил уволнен.

"Логото на Америка за България стои на сайта "Медиапул" и на сайтовете на "Икономедия". Логото "Русия за България" не стои достатъчно, изрази съжаление Волгин, макар че фондация с посоченото име няма.

Наложи се радиожурналистът да бъде преместен на резедаво диванче, за да не са един до друг с Лозанов, който каза, че е набеден за цензор, а просто прилага закона.

"Ако има и други мнения, те никога не попадат в неговото предаване "Деконструкция". А това е забранено със закон", каза Лозанов. Той поясни на Виктор Николаев, че дори частната Нова тв може да не кани отсрещната гледна точка, но в обществените медии така не става. Въпреки това на частните медии им идва като "естествен рефлекс" и канят всички, каза още доцентът.

"Ако марсианците съществуват и той ги критикува, трябва да поканим марсианците да изразят своята позиция", обясни съществуващата нормативна база Лозанов.

Накрая двамата минаха на "абе Петьо" и "Гого". Радиоводещият възпроизвеждал единствено своята гледна точка с опрадванието, че я няма другаде в ефира, каза Лозанов.

Как човек с ясно изразена дясна философия и дясно виждане може да прилага обективно закона - контрира Волгин. - Все едно съдията на мача "Левски" - ЦСКА да излезе и да каже: аз съм от "Левски", но ще свиря обективно.

"Това проблем ли е", опита да се намеси Виктор Николаев.

- Няма кой да му зададе простичкия въпрос - абе Петьо, що не пускаш и други хора да говорят, които мислят различно - попита Лозанов, макар че адресатът на въпроса седеше на 2 метра от него.

 - Само да кажа на Гого, че той е бил в моето предаване - отговори Волгин.

- Аз бях единствената различна гледна точка за 3 години - поясни шефът на СЕМ.