Собственикът на ЦСКА Александър Томов обяви, че вижда по-голяма независимост на съдебната ни система и е оптимист за добър изход на върнатото в Софийски градски съд дело за присвояване на средства в особено големи размери от "Кремиковци" и от ЦСКА.

Разследването срещу футболния бос и бивш вицепремиер на България започна през 2008 г. В края на януари 2011-а СГС го осъди на 9 години затвор за източване на металургичния комбинат. Две години по-късно Апелативният съд върна процеса за ново разглеждане.

"С оптимистично настроение съм, защото смятам, че съдът този път ще си свърши работата, рече Томов пред журналисти на влизане в съдебната зала. Апелативният и Софийски градски съд върнаха делото на прокуратурата. Разбира се, нека изчакаме процесът да си протече нормално. Ние желаехме този рестарт, за да има в крайна сметка справедливост. Обвинението прикрива тези, които умишлено фалираха "Кремиковци", не плащаха и отнеха лиценза на ЦСКА преди шест години. Дълбоко съм убеден, че справедливостта ще възтържествува. Няма нови факти по това дело. Има такива, които този път ще дойдат от нас. По наше време "Кремиковци" беше в отлично здраве. Фалираха го тези, които дойдоха след нас. Но не те са тук сега. Аз съм информирал прокуратурата за тези неща и нататък вече ще се преценява. Оптимист съм, защото вече виждам нови неща в нашата съдебна система. Виждам по-голяма независимост от силните не деня. Не само, че няма източване, а имам вливане и в "Кремиковци", и в ЦСКА." 

Според прокуратурата Александър Томов присвоил близо 15 милиона лева от "Кремиковци" и още 3,5 млн. евро от ЦСКА при предишния си престой в клуба.