Един от най-великите в историята на италианския футбол - Роберто Баджо, идва на шоумача на Христо Стоичков по случай 50-годишния му юбилей през 2016-а. Спектакълът е на 20 май на стадион "Васил Левски", а Роби ще бъде придружен от още най-малко трима свои сънародници - Даниеле Масаро, Джанфранко Дзола и Антонио Бенариво.

Списъкът продължава да набъбва, там фигурират вече 19 футболни знаменитости. №1 безспорно е Диего Марадона. В последните дни участие потвърдиха и български легенди като Наско Сираков, Йордан Лечков, Любослав Пенев и Емил Костадинов.

Роберто Баджо е бивш футболист на клубове като "Фиорентина", "Ювентус", "Милан" и "Интер". Шампион и носител на Купата на Италия и на УЕФА, през 1993 г. голаджията грабна "Златната топка".

За Италия има 56 мача и 27 гола. Няколко пъти Баджо и Стоичков са били съперници на терена. Най-паметен остава полуфинала на световното в САЩ през 1994 г. Италия измъкна 2:1 от България и отиде на финал. Баджо вкара два бързи гола, а в края на първото полувреме Камата намали от дузпа.

В прекия сблъсък за световната купа един от майсторите на дузпите на своето време пропусна решителен изстрел от 11-те метра и Бразилия триумфира.