Интересен треньорски кадрил се заформя за идното лято. Според германския в. "Билд", днес Жосеп Гуардиола е уведомил шефовете си в "Байерн" (Мюнхен), че няма да продължи договора си, който изтича в края на сезона. 

Пеп търси ново предизвикателство, тъй като с баварците печели прекалено лесно у дома, пък и е принуден да прави компромиси, тъй като "тики-така" футболът му се реализира в различна форма на "Алианц Арена". В Мюнхен са готови да позлатят наставника, за да остане, но парите не са водещ фактор за решението му.

Може би защото в Англия - вероятната следваща дестинация на Гуардиола, ще му дадат повече. И като заплата и бонуси, и за селекция. Твърди се, че кандидат №1 за каталунеца е "Манчестър Сити", който е решен да се раздели с Мануел Пелегрини. На опашката се редят "Манчестър Юнайтед" и "Челси".

"Червените дяволи" вървят зле и все повече се говори, че няма да изтърпят Луис ван Гаал още година и половина.

Днес пък имаше събрание на ръководството на "Челси" и по информация на английските медии, Жозе Моуриньо отново е отървал кожата. Той е получил нов кредит на доверие, но специалисти прогнозират, че ако тимът му не започне да печели в маратона по Коледа и Нова година, още в началото на 2016-а на "Стамфорд Бридж" ще има нов наставник.

На "стенд бай" чакал Гуус Хидинк, който вече е водил "сините" от Лондон. Друго голямо име - Карло Анчелоти, пък вече е спряган за "Байерн".