"Убихме Абу Набил, шефа на либийския клон на "Даеш". Всички, които дирижират тази терористична организация няма да могат да се скрият никъде и сега им отправяме закана: Вие сте следващите. Ще ви гоним навсякъде, включително в т.нар. столица Рака", заяви гневен президентът Барак Обама. Посланието той отправи от Пентагона, където бе свикал съвещание на Съвета по национална сигурност

"От началото на военната кампания нанесохме огромни разрушения на позиции на джихадистите и убихме техни шефове. Ще ги ликвидираме един по един", добави американският държавен глава.

Усилията ни дават резултати, но битката остава тежка и затова трябва да се атакува много по-бързо и най-вече да се печели терен, даде указания върховният главнокомандващ на армията на САЩ.

Обама се закани на терористите по време на съвещание на Съвета по национална сигурност в Пентагона.

В същото време последното проучване на общественото мнение показва, че повече от половината американци са недоволни от външната политика на Обама, както и от усилията му във войната тероризма. 

70% от янките смятат, че САЩ се "движи в погрешна посока" по въпросите на външна и вътрешна политика, сочи допитване на "Уолстрийт" и тв канала Ен Би Си. 51% от анкетираните не одобряват работата на Обама като цяло, а 60% считат неговите мерки срещу „Даеш” за неподходящи.

Над 60% от американците сочат за най-голям приоритет за САЩ националната сигурност (в началото на годината тази цифра беше 39%). Над 25% от анкетираните са притеснени, че те или членове на техните семейства могат да станат жертви на терористични атаки.