Кой с повече, кой с по-малко - "Бенфика" и "Севиля" спечелиха първите полуфинали в Лига Европа.

По-интересно бе на стадион "Луш" в Лисабон, където "орлите" подчиниха "Ювентус" с 2:1 в хубав и динамичен мач. Езекил Гарай даде аванс на домакините още в началото на двубоя, а в 73-тата след атака "по ноти" Карлос Тевес изравни за торинци. Шест минути преди края Лима с поразяващ удар донесе минимален успех за "Бенфика". Любопитно е, че финалът в този турнир и на стадион "Ювентус", така че ако италианците елиминират своя противник, ще спорят за купата на своя земя.

"Бенфика" пък има шанс за втора поредна година да стигне до решителния сблъсък - през миналата година загуби финала от "Челси".

Другият полуфинал противопостави стари познайници като испанските "Севиля" и "Валенсия" - 2:0. Домакините си осигуриха успеха в рамките само на три минути между 33-тата и 36-ата, когато мрежата на "прилепите" опънаха Стефан Мбиа и Карлос Бака. Авансът на севилци изглежда респектиращ, но нека си спомним какво се случи на "Базел" на четвъртфинала.

Тогава "Валенсия" прие швейцарците след 0:3 в първия двубой, но ги прегази на стадион "Местая" с 5:0. По пътя си към тази решителна фаза бившият отбор на Любо Пенев елиминира "Лудогорец".