Две тежки катастрофи станаха тази нощ в Пловдив. При едната камионетка помете линейка с включени сирени, предаде Нова тв. Другата е резултат от бисин дрифт на пътя от съвсем млад шофьор с книжка на 2 месеца.

При първото ПТП кола на "Бърза помощ" навлязла в кръстовището на ул. „Победа” и бул. „Дунав” на червено. В нея не е имало пациент, защото пътувала за спешен случай, но е била с включени светлини.

Всички участници в движението се съобразили с колата със специален режим на движение, освен шофьор на камионетка, който продължил направо и се ударил в линейката. За щастие при удара няма пострадали.

При другата катастрофа млад шофьор е карал с много висока скорост, направил е дрифт, след което загубил управление, навлязъл в насрещното движение, ударил такси и се забил в електрически стълб. От удара младият водач е пострадал и е откаран за преглед в болница. Той е леко ранен и освободен за домашно лечение.

Според очевидец, е карал кола със 160 коня мощност и почти с толкова километра в час.

"Кой му деве с два месеца стаж кола със 160 коня? За такива трябва ограничението да е дакарат с до 60 км/ч. и първите 5 години с придружител", каза потресеният мъж пред Нова тв.