Акциите на GoPro се изстреляха с 16% в четвъртък, след като втори анализатор за последните 3 месеца прогнозира, че производителят на камери за екстремни спортове ще бъде купен от Apple, съобщи Business Insider.

В края на деня книжата намалиха ръста си до 11,49% до $18,83, като това компенсира леко спада им от 45% за последните 3 месеца.

Това, която увеличи пазарната капитализация на технологичната компания с $290 млн., беше бележка на анализатора Дан Айвс от FBR & Co. до клиентите на финансовата компания:

"Смятаме, че GoPro ще пасне като ръкавица в продуктовото портфолио на Apple."

През септември анализаторът от Northland Capital Гас Ричард каза, че производителят на видеокамери може да стане предизвикателна цел за придобиване от Apple от хардуерна, софтуерна и осигуряване на съдържание перспектива.

В сряда акциите на GoPro бяха с 82% по-евтини от най-високата им стойност за всички времена от $93,85, постигната на 7 октомври 2014 г. Половината от стойността им беше изгубена от август насам заради загуба на интерес от инвеститорите и очаквания, че цената ще продължава да намалвява поради силната конкуренция в сегмента на екшън камерите.

За последното тримесечие компанията обяви приходи от $400,3 млн., доста под очакванията на анализаторите на Уолстрийт. Компанията също така понижи и прогнозите си за очакваните през четвъртото тримесечие приходи.

За последното тримесечие Apple разполага с пари в брой и парични еквиваленти за $203 млрд, така че евентуалната покупка на GoPro почти няма да се отрази на планината ѝ от кеш. В момента пазарната капитализация на GoPro е $2,6 млрд.