През цялото време с премиера сме имали коректни отношения. Г-н Борисов е бил достатъчно ясен с мене, че ще се случват само неща, които са съгласувани с г-н Цацаров.

Товма каза тази сутрин в Нова тв подалият оставка правосъден министър Христо Иванов. На уточняващ въпрос на водещите правилно ли са разбрали, че Цацаров диктува решение в парламента, той каза:

Съвсем правилно ме разбрахте. Това беше видимо през цялото време. Ние се опитвахме по всякакъв начин да лавираме около него и накрая се получи това, което той поиска.

Имахме компромиси. 180 депутати се подписаха под едни текстове, след това по предложение на една малка партия над 200 депутата гласуваха предложение и се получи това което той поиска. 

На въпрос - той питал ли е премиера защо ще се съобразява с главния прокурор, той отговори:

Очевидно е в България - ако главният прокурор може да обърне парламента по този намчин, неговото желание да се превърне в закон – не задавам въпроси, задавам отговори. Аз не мисля, че има какво да се обяснява. Не е въпрос към мене защо Бойко Борисов се съобразява с главния прокурор, каза Иванов.

Той повтори, че предполага, че премиерът трябва да балансира между сложни политически, икономически "и други" интереси.

Запитан защо при това положение не е подал оставка по-рано, Иванов отговори, че е трябвало да опита докрай това, което е поел като ангажимент. Той все пак благодари за подкрепата на правителството, но обърна внимание, че когато е станал обект на атака от медиите на Пеевски, тя е секнала.

Очевидно е, че съмна и без петел, но денят е доста мрачен. Имаше една поредица от събития, която започна с тези записи – "две жени си говорят". От момента, в който аз започнах да настоявам тези твърдения да бъдат проверени, срещу мене започна доста сериозна пропагандна война – не знам дали се забелязва отстрани... В която аз не получих никаква подкрепа.

- Подкрепа от Борисов не сте получили, така ли - попита Ани Цолова.

- Вие видяхте ли някъде - отговори с въпрос Иванов.

Той уточни, че в българската политика със сигурност "има доста високи нива на зависимост".

Как иначе да си обясним, че има 180 подписа и накрая се решава нещо различно, попита Иванов. 

На въпрос с какво ще се занимава от днес, той отговори: "Със същото." И добави, че винаги се е занимавал със съдебната реформа и усилията тя да се случи.