Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

23-годишен мъж от Страсбург е идентифициран като третия от общо четирима участници в клането в парижката зала "Батаклан" на 13 ноември, предаде АФП.

Фуед Мохамед-Агад отишъл в Сирия заедно с брат си и група техни приятели в края на 2013 г., твърди пред агенцията полицейски източник. Повечето хора от групата били арестувани миналата година, след като се завърнали  във Франция. Агад обаче останал в Сирия.

В "Батаклан" бе извършен най-кървавият от няколкото атентата в Париж на 13 ноември. В концертната зала бяха убити 90 души. Общият брой на жертвите на терористичните атаки е 130. Отговорност пое "Даеш" (Ислямска държава".

Фуед Мохамед-Агад нахлу в "Батаклан" заедно с идентифицираните по-рано Исмаил Мустафа и Сами Амимур, както и с още един нападател, чиято самоличност все още не се знае. Атентаторите влязоха в залата, докато там свиреше американската рок група Eagles of Death Metal. Те откриха огън по присъстващите с автомати, след което се самовзривиха.

Агад бил идентифициран в края на миналата седмица, след като негово ДНК съвпадна с това на членове на семейството му.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.