Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от най-популярните световни таблоиди – американският „Ню Йорк Пост“, публикува статия със заглавие „Трябваше да слушаме тази сляпа българска старица за ИДИЛ“. Както се досещате, става дума за пророчицата от Петрич, популярна като Баба Ванга. В сайта на вестника публикацията за Ванга е най-четената сред всички останали истории.

Сляп мистик, за когото се твърди, че е предвидила 11 септември, цунамито от 26 декември 2004 година, разливът в атомната централа във Фукушима и раждането на ИДИЛ, също така е направила злокобни предсказания за 2016 година и занапред.

Родената в България пророчица Баба Ванга, която почина на 85 години през 1996, била известна като „Нострадамус на Балканите“ заради близо 85-процентния успех на предсказанията и е почитана в Русия и Европа като свръхестествена светица“, започва статията в „Ню Йорк Пост“.

Обаче американският таблоид не е единствен. Британският му „събрат“ „Мирър“ публикува същата история. Дословно. И тя започва по вече описания начин, и в нея следват познатите за българския читател думи на Ванга за „голямата вълна“, с които трябва да е предсказала земетресението, последвано от цунами през 2004 г., когато бяха залети бреговете на Югоизточна Азия. Споменаването за „голяма война с мюсюлманите“ се интерпретират като предсказание за терористичните актове и появата на т.нар. Ислямска държава.

Изданието пише още, че според Ванга, Европа ще „престане да я има“ до края на следващата година. Изредени са всички актуални политически събития, които могат да отговарят на подобно предсказание.

Как Ванга изобщо стигна в Ню Йорк и Лондон?

Подобни публикации са всекидневие в жълтите медии в България, Русия и някои балкански държави. Най-тиражните световни таблоиди обаче също опряха да историите за Ванга, които по правило се продават добре.

Статията в „Ню Йорк Пост“ и „Мирър“ е препубликувана от австралийския новинарски сайт news.com.au, който е първоизточник на английската версия на историята. А тя е твърде подробна – пише за детството на Ванга, за това как е ослепяла, кога е получила първите видения, за последвалите отношения с върхушката на БКП и т.н.

Има и дълъг списък със сбъднали се предсказания – глобалното затопляне, цунамито, 11 септември, потъването на подводницата „Курск“, избирането на Барак Обама за президент на САЩ. Изданията дори "предупреждават" читателите си за:

2016: Мюсюлманите ще завладеят Европа

2023: Орбитата на Земята ще се промени (каквото и да означава това)

2025: Населението на Европа ще достигне 0 (нула)

2033: Нивото на водата ще се повиши, заради разтопените ледници

2043, 2066...

2076: Комунизмът ще се върне в Европа

2084, 2100, 2130, 2170, 2187, 2201, 2262 и т.н., и т.н., годините продължават да вървят.

Последното публикувано „предсказание“ е за 3797 година:

По това време всичко на Земята ще умре.

И както се казва често на шега в социалните мрежи: SI4KI 6E OMREM1.

И все пак, откъде е всичко това?

Австралийският сайт не крие източника си – това е турският блог „Истанбул Истанбул олеле“, поддържан от млад мъж, който се представя за Болат.

Той е публикувал подробен текст за Баба Ванга още на 15 май тази година. Малко повече от половин година по-късно някой с познания по турски език в Австралия е попаднал на публикацията, решил да сподели историята със своите читатели на английски език, добавил е нещичко от гугъл, после „сензацията“ е прекосила Тихия океан и е стигнала до Америка.

А като добавиш малко „Ислямска държава“ за цвят, историята си става първа новина.

И ако все още не е ясно как така в Турция, Австралия, САЩ или Англия някой може да е толкова информиран за Ванга, отговорът на този въпрос също е даден: многобройните снимки и видео клипове, които предлагат руски сайтове.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Е, тя Ванга е хит и в Русия. Показателно е колко си приличат средният американец и средният руснак по вкусове.

тука е така

Ами нз за трихилядната година и за идването на комунизма след 60г,но другата година да видим исляма какво става с него и с европа.

Няма какво да ги гледаме нито исляма, нито прехвалената Европа... Така или иначе ни се издърпва чергата изпод носа! Ама тука вече не е така и ще се усети от всички без изключение, ако ще и след сто години...

Няма нито, ама нито едно документирано "пророчество" на тази ДС шарлатанка!!!!

Това, че не знаете съвсем не означава, че няма нищо в действителност! Който се интересува ще намери. Документирани доказателства има и се знаят, ще има и бъдещи за невярващи задължително! Нищо общо с ДС естествено и с това, което са се опитали да пробутат... Затова и не се вярва на лъже информация. Тази статия е украсена в личен стил и еднороден цвят като се използва името на великата пророчица, което съвсем не е истинската истина, обяснимо е и защо! Целта я надушвам от километри, ама не са познали, поне не на 100%!... Пълно е с дезинформатори и истински шарлатани, така че внимавайте и умната за всяка попита информация! Всичко добро ви желая!

5koff

Да вярваш в пророчици трябва да си или идиот или руснак.

Стига писали глупости.

ха-ха-ха

Ванга е продукт на ДС. Използваха я да им снася информация за важни особи, като Елцин напр. Бяха и разрешили "частна" дейност по време на социализма именно с тази цел. Всичко друго са легенди и митове. "Прост народ - слаба държава".

Ванга, Болат, или онзи отзад?

бре,бре....,

Пълни американски глупости....Който чете Библията,прекрасно знае,че това са измишльотини.."Дарбата" на Ванга не е от Бога.Когато Бог ДАРЯВА,не те кара да си плащаш.Дарът се дава ДАРОМ.Ако Бог и бе дарил ясновидство,нямаше да и отнеме зрението.Сатаната има ДУБЛИКАТ на всичко,което има БОГ-но ДУБЛИКАТ,с цел отмъкването на вярващия от Божието присъствие.ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА,ако искате да разберете истината!!! Хелоуин няма да ви я даде.....Библията дава и годината на края на света,но трябва да си ПОСВЕТЕН за това.Не е дадено на всеки...БЪДЕТЕ С БОГА!!!!!!!!!

Симеон

Днес половината планета говори за Ванга! Жалко, че публикуваните пророчества по години са пълна измишльотина! Нищо, нека се поинтересуват какво завеща на човечеството най-големият пророк на 20-ти век! Все пак да напомним на "Ню Йорк пост" точните думи на Ванга: "Когато дойде на власт чернокож президент, тогава Америка ке тръгне на долу и нейната сила ке отслабне. Неможе заради един народ да страдат другите народи. У нас всичко лошо идва от Америка, но Америка ке напредне с техниката." Из книгата "Ванга каквато я познавах" на Д-р Здравка Методиева

SRQBoyboy

В света има огромна армия шарлатани, които са се специлизирали да нагаждат т.нар. предсаказания. Приписват на Нострадамус разни работи, сега на Ванга. Стига сте им ровили кокалите!

Този Болат да не се окаже Борат, онзи с прашките...

Импала

Сигурен знак, че западните медии също кълват на рубли.

не

сигурен знак, че западните общества са в дълбока криза и търсят Предсзатели на съдбата си. Точно както българите преди 20-30 години бяхме луднали по това и даже имаше канал по тв-то на такива предсказатели.

хм

повечето от тези "предсказания" Ванга не ги е правила. Интересното с Ванга, ако избягаме от жълтините, е че именно по времето на комунизма(отричащ религията и Бога) се появява Пророчица с феноменални способности. Сякаш напук на Държавния атеизъм, Ванга потвърждава наличието на свръхестествен разума, запазвайки вярата на хората в Бога. Кое е истина, кое лъжа не знам, но Ванга беше дълбоко преплетена с властта, ДС и живковата фамилия, а това едва ли е само от добро възпитание на комунистите към една възрастна и сляпа жена.

Клуб (гъ)З

"Гадателката" на комунистическата Държавна Сигурност, баба Ванга, беше ухажвана от комунистическата диктатура в България, защото християнството беше официално забранено от комунистите. Жалко че с такива доста спорни личности България отново ще получи място в световните медии.

Броят на терористите в ИД -руснаци се е утроил за 6 месеца! Броят на чужденците, "работещи" за терористична организация "Ислямска държава" се е удвоил, а руснаците и всички други от поссъветското пространство станаха три пъти повече. За такива заключение експертите на американската фирма Soufan Group, предава InfoResist. В този момент в Сирия и Ирак под черното знаме на лидера на ИД Абу Бакр ал Багдади има Чужденци от 86 страни /няма сведения за такъв от България-бел. е моя/. През юни 2014 г. броят е бил оценен на 12 000. Анализаторите се основават на данни от Организацията на обединените нации, съобщения на правителствени източници и академични оценки.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.