ДСБ не клатим държавата. Ние сме гласували за избор на този премиер и това правителство и нямаме никакъв интерес да клатим правителство както твърдят медиите на сарайско-библиотекарската група. Това заяви депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов пред бТВ.

"Големият проблем на държавата е че няма орган, който да разследва обективно "Яневагейт". Няма кой да разследва главния прокурор", заяви ген. Атанасов.

Той обясни, че има своя теза за това кой е сценаристът, който стои зад записите от разговорите между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова, но отказа да сподели подозренията си пред зрителите.

"Трябва да помогнем на Лютви Местан да се еманципира от сарайско-библиотекарската група, както той се опитва", каза още ген. Атанасов.

Той даде много висока оценка за работата на правосъдния министър Христо Иванов.

"Министър Иванов за първи път бика за рогата, за една истинска реформа в сектора", каза шефът на парламентарната  комисия по вътрешен ред и сигурност. 

По повод обвиненията на бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, че е напуснал системата заради натиск от страна на ДСБ, Атанасов посочи, че именно Лазаров носи пряка вина заради случая "Лясковец" и за незаконно подслушване на политически лидер Касим Дал и трябва да е благодарен на прокуратурата, че срещу него не са предприети действия.

"При делото "Червеи" има дефект на разследването. Насочването му към формалните нарушения на процедурата, загърби важния въпрос дали са източвани информационните системи на МВР. "Червеи" не са манипулация", категоричен е Атанасов.