Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи днес, че очаква през февруари споразумение между Обединеното кралство и останалите 27 страни от ЕС за промени в условията на британското членство.

Единствената точка на несъгласие остават правата на небританските граждани на ЕС, които работят в Обединеното кралство. Дейвид Камерън иска те да чакат четири години, преди да получат право на социални помощи. Част от държавите-членки и Европейската комисия не са съгласни и смятат, че това граничи с дискриминация.

"Декемврийският Европейски съвет трябва да се занимае с всички политически дилеми свързани с този процес", каза за британските преговори с ЕС Туск в писмо публикувано днес. "Възоснова на политическо обсъждане по същество би трябвало да успеем да подготвим конкретно предложение, което да бъде окончателно прието през февруари".

На среща на върха на ЕС през декември Камерън се очаква да представи исканията на страната си, по повечето от които Туск каза, че останалите в съюза са готови на споразумение.

Ключови думи

Коментари

ass

Индексы ММВБ и РТС упали на 0,8-2,3%, цена Нефть обрушилась на 4% до минимума с 2009 г.

Развеселен

дебил

Развеселен

за битката на Великобритания против централизацията!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.