Смяна на министри предвиди лидерът на БСП Михаил Миков след семинара на партията в Боровец днес, съобщи агенция "Фокус". Той отбеляза, че за публиката е по-интересна личността на министъра, а не политиката на министерството.

"Ще бъдат сложени предколедно пред публиката няколко министерски глави и какво от това? Това ще промени ли политиката, защото оставката на един министър означава признание за провал на политиката в този сектор?"

Миков остро критикува и АБВ, като натърти, че тъмночервените са подкрепили Бюджет 2016 и в частта социални разходи - въпреки че партията на Първанов заплаши с оттегляне на подкрепата от кабинета отчасти и заради социалните разходи.

"Към момента 60-70% от общинските съветници на АБВ играят с десницата", каза Миков.

На семинара участваха членове на Изпълнителното бюро на столетницата и представители на местната власт, които лидерът на БСП определи като личности с изключително важна роля за реализирането на целите и задачите на партията по "левите стандарти". 

Миков ги предупреди, че новият бюджет очертава една нерадостна обстановка пред общините:

"Това прозвуча и от изказването на министър-председателя, който призова кметовете да увеличават местните данъци", допълни той.