Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов предлага Поли Карастоянова да бъде изключена от групата. Това обяви той на трибунка в Народното събрание.

Причината е в факта, че Карастоянова е подписала приетите през ноември промени в Закона за акцизите, без да информира НФСБ.

Симеонов определи текстовете за производството на домашен алкохол като "драконовски".

"Имаме информация, че този представител е бил в основата на придвижването, подготовката и прокарването на този текст, с решение от 27 ноември 2015 г ние сваляме политическото доверие от този наш представител, който е Полина Кръстева Карастоянова."

Промените в закона предвиждат малки обекти за дестилация вече ще се считат казани за ракия с обща вместимост до 500 литра, а не до 1000, както беше до момента. Това е нов удар срещу домашните производители - сега тези с казан между 500 и 1000 литра ще трябва да плащат двоен данък на хектолитър чист алкохол. Освен това, варенето на ракия вече е позволено само между месеците юни-декември.

"Селският казан се е превърнал с векове в българската агора, в българския форум, в място, където се обсъждат и решават не само местните, но и националните, както и световните проблеми. Това, естествено, в кръга на шегата," страстно и с хумор Симеонов защити домашните производители.

Според него тези промени са лобистки, и дават един "служебен монопол" на производителите на спиртни напитки и няма да се постигне желаният ефект - да се увеличат приходите в бюджета.

Симеонов подчерта, че Карастоянова е от гражданската квота на НФСБ и затова могат само да оттеглят доверието си от нея и да я изключат от своята парламентарна квота, но не и от групата. Това ще се реши на следващия съвет на коалицията. Карастоянова още не бе уведомена, когато Симеонов говори пред медиите.

"Не знае, и сега ще го научи точно така, както ние научихме какво е направила."

Той подчерта, че темата на пресконференцията е законът за ракията, а не Карастоянова. И отбеляза, че без съгласието на ВМРО не могат да се прокара решение за позицията на Карастоянова като председател на Комисията по култура и медии.

"Ако установим други лобисти, ви уверявам, че всеки ще получи шут!" заяви Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Ключови думи

Коментари

Деян

След като Валери Симеонов отнема правото на собствено мнение на съпартийците си, защо е необходимо те да ходят в парламента. Да си предадат депутатските карти на шефа, да го обзаведат с необходимия пултове, пък да си гласува, да си гласува, колкото му душа сака.

Е много е осребрено това собствено мнение.

Радев

На тази връткава госпожа грам не й дреме. Въпросът е да има далавера. Дали ще е НДСВ, НФСБ или ТНТМ няма никакво значение.

Казанова

имах си хас, Симеонов и Каракачанов да не се скарат за Поли.....:-))))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.