Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първото дете на основателя на Facebook Марк Зукърбърг е тук. Съпругата му д-р Присила Чан е родила момиченце през тази седмица. Събитието бе съобщено за първи път, разбира се, на фейсбук профила на Зукърбърг. Веднага след това новината се превърна във водеща за световните агенции. Името на дъщеричката на Зукърбърг е Макс.

Макс, обичаме те и чувстваме огромна отговорност да оставим света по-добър за теб и всички деца“, се казва в писмо на двамата родители до малката Макс, публикувано в профила на Зукърбърг.

Пожелаваме ти живот, изпълнен със същата любов, надежда и радост, какви ни донесе ти. Нямаме търпение да видим какво си донесла на този свят.“

Втората голяма новина е решението на семейството да дари 99% от акциите си в компанията Facebook, които към днешна дата се равняват на 45 милиарда долара, на новата си Инициатива „Чан Зукърбърг“, „за да можем заедно с хора по целия свят да развием човешкия потенциал и да работим за равенство между всички деца през следващото поколение“.

Първоначалните цели на иницитавита ще бъдат в областите персонализирано образование, откриване на лечение за болести, контакти между хората и изграждане на силни общности.

Знаем, че това е малък принос в сравнение с ресурсите и талантите на всички тези, които вече работят по темите. Но искаме да направим това, което можем и да работим заедно с много други“, пишат щастливите родители. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Ключови думи

Коментари

Бе я първо преспете една нощ, пък после дарявайте.

ТН

Американските евреи ни заливат с още от своята горчилка, наречена Нова левица, културен марксизъм, културен релативизъм, критическа теория или както предпочитате. Децата никога, ама никога, ако ще светът да се пръсне от яд, няма да са равни, защото се раждат в различни култури, в различни социални слоеве, с различна генетика, с различни умствени способности и интереси. На децата, както и на всички хора, може само да се дава равен старт, което ще рече да се гарантира, че са равни пред закона, но няма как всички деца да са еднакво богати и еднакво щастливи. Глупост е да се смята, че норвежките бели деца трябва да се чувстват виновни, защото са богати, а африканските са бедни. Това е абсурд и обществото трябва да му сложи край! Зукърбърг е тотално сбъркан.

Бе никой не "дарява" нищо, просто пресипват купчината пари от лична сметка във фондация, която може да изкарва пари, но не трябва да плаща данъци. Познайте кой ще е началник на фондацията с най-голяма заплата от три пъти.

фрунзе

Лумпеньочът ни е така затънал, че не вярва в доброто у хората... Неосъзната национална трагедия!

"Доброто у хората" е дъвка за лумпеньоча. Вярват й изключително лумпените.

Браво!

Стига сте хулили, невежи и завистливи българи! Цял свят приветства жеста на Зукърбърг, вие пак изровихте томахавките. Срамота!

Промотиране?

Къде сте учили български? В Америка ли? Хайде махнете това "промотиране" и напишете българското понятие. Няма да ви го подсказвам, за да си направите труда да отворите речника на българските думи.

Сия

Прочетете думите му в писмото до Макс, опитайте се да си припомните мислите си, когато за пръв път поехте в ръцете си рожбите си, и задавете поне за малко злобата и завистта.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.