Бившият зам.-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров бе оправдан от Софийския градски съд. Прокуратурата бе поискала 4 години лишаване от свобода по обвинения за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности над 50 000 лв. и за затаяване на истина в писмена декларация, подадена пред Сметната палата. 

Прокурор по делото бе Боряна Бецова, чието наказание вчера поиска министърът на правосъдието Христо Иванов, а главният прокурор Сотир Цацаров пламенно я защити

Решението на съда е факт и то подлежи на обжалване. Това, което последва в социалните мрежи обаче, е не по-малко интересно. 

Иван Червенков направи колаж на билборд в стила на рекламите на пластичния хирург д-р Енчев. В главната роля този път е Бисеров.

"Прекалено много знам, за да лежа в затвора!

Благодаря Ви, прокурор Бецова!"

Жоро Иванов също публикува колаж, на който Христо Бисеров е изобразен като клошар. На стната зад него е залепена бележка "в чужбина съм". Върху количката информацията е допълнена: "по лични причини... болят ме зъбите". (Намек за изказване на Христо Бисеров към Цветан Цветанов от парламентарната трибуна от лятото на 2013 година, когато бившият вътрешен министър стана клиент на правосъдието: "Сега боли ли? Боли ли, боли ли като ви вадят зъбите?"

Други изразиха отношение към новината с кратки статуси:

Любомир Чернев:

Спешно търся адвокат! Някой има ли телефона на Христо Бисеров?

Самуил Петканов:

Бисеров е невинен, а Данчо Ментата и като човек е истинско бижу!

Емил Джасим:

ОСЪДИХА БИСЕРОВ НА 4 ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА!!!

...

Майтапя се, бе. Не са. :( 

‪#‎СъдебнатаСистемаСиРаботиСуперБе‬

Мая Томова:

Да благодарим на Прокуратурата, че СГС оправда Бисеров! Да са всички живи и здрави!

Александър Кошничаров – Гиби:

Абе, винетките са най-важни. На кой му пука за Бисеров.

Бившият журналист Любомир Кольовски е написал малко по-дълъг коментар, в който сравнява Христо Бисеров с бисерна сълза:

Новини от света на цветята

НОВ СОРТ МОМИНА СЪЛЗА

CONVALLARIA BISSEROVICHI

Convallaria-Majalis... За нея се разказват легенди на най-различни езици. Ако умееш да четеш на руски, например, ще узнаеш, че цветето е израснало от сълзите на княгиня Волхова. Тя била силно влюбена в храбрия гуслар Садко. Той в нощните потайни часове се среща с Любава. Когато княгинята зърва влюбените, сърцето й се обръща и тя от любовна мъка се тича към студеното си царство, за да се скрие там.convallaria majalis Единствена луната вижда как от прекрасните й сини очи се ронят бисерни сълзи. Падат те към меката трева, а щом се докоснат до нея, мигом се превръщат в бели цветя. Те стават символ на красотата, на любовта, на чистото и нежно моминско сърце. Разпозна ли я вече? Това е Момината сълза. 

Подобна е и сълзата на Хр. Бисеров, адвокат и любител цветар.