Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийски градски съд оправда бившия зам.-председател на 42-ото Народното събрание и депутат от ДПС Христо Бисеров, предаде БГНЕС. Бисеров е невинен по три обвинения - избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности над 50 000 лв. и за затаяване на истина в писмена декларация, подадена пред Сметната палата.

Заседание, продължило само един ден вчера, прокурор Баряна бецова от СГП поиска 4 г. ефективно затвор за Бисеров.

КАК СОТИР ЦАЦАРОВ ЗАЩИТИ БЕЦОВА ВИЖТЕ ТУК

Както Клуб Z вече писа, в прокуратурата продължава друго досъдебно производство - за пране на пари, част от което е и доведеният син на политика Ивайло Главинков.

В края на април тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), Софийски градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки.

Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 400 лв. То включва апартамент в София, вилна сграда в землището на гр. Долна баня, дялове в 5 търговски дружества, както и 9 банкови сметки. През май 2015 г. Градският съд върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Два месеца по-късно Софийска градска прокуратура (СГС) внесе отново обвинителен акт срещу него.

Ключови думи

Коментари

Съдия

Цацаров във ВСС: "...колеги, в тоя момент Боряна Бецова е започнала току що пледоарията си по делото срещу г-н Христо Бисеров. И от интернет разбираме, че е поискала 4 г. затвор. 4 г. лишаване от свобода, извинете. Какво ще прецени съдът е отделен въпрос. Има една - как да кажа - много странно съвпадение на това, което прави тя, бранейки интересите на държавното обвинение, ако щете на българските граждани, и това, че ние в момента се занимаваме в последния възможен ден с възможността да образуваме срещу нея дисциплинарно производство." Кой кого защитава сега и докога?

дебелян пеевский

Вие какво искате, да почне да се разплита Ръбостана ли? Няма да стане, казаха ви го още миналата седмица - и Бойко, и Лютви, и Раданчо.

Все се чудя дали прокуратурата са част от схемата или са толкова некадърни, че не могат да повдигнат обвиненията като хората по нито едно ключово дело.

15/15

Ама ти наистина ли се чудиш?

дебелян пеевский

Все се чудя, в тая държава всичкия електорат ли са пълни идиоти или са толкоз тъпи и прости, че няма разлика.

мони

Прокурорката и Цацаров- Очаквано лош продукт . Цацаров за Бисеров 2014г: "Това не значи, че ако не успеем или се забавим, ще се откажем. !!!!Само дори заради обществения отзвук!!!!!! това дело трябва да влезе със съответните доказателства!?!?! и обвинителен акт в съда", заяви главният прокурор."

Прокуратурата още през 2013г. се определи на коя страна е,страна / разбирай #КОЙ/, която няма нищо общо със закона!А и вчерашната страстна пледоария на Цацроцирков, в защита на прокурор Бецова, затвърди това мое мнение! Ще попитам с думите на френският посланик" е ли гнила ябълка прокурор Бецова"?!Ако направим една ретроспекция на всички шумни дела от как прокурор е Цацароцирков, нямаме нито една осъдителна присъда...Костинбродската афера, делата срещу Цветанов, делата срещу Ф.Златанов, делото срещу Богомил Манчев...Цацаратурата е призвана да се занимава само и единствено с политически поръчки, по заповед на #КОЙ! Това е позор!

дебелян пеевский

Що, при тандема Филчев/Костов прокуратурата по-добре ли работеше? За една фондация питам.

Това го провери прокураТурата 3 пъти и при други правителства-няма престъпление.Пак ли комуно-опорни точки!

Развеселен

вече имаме нов Софиянски - доказано невинен. Но защо се учудвате, тези хора не са тъпи, те знаят как да приберат парите без формално да са уязвими законово

Не се чудим въобще, Бисеров е почетен член на коалиция Бостан, такъв закача ли се? Току виж и сам Буда се заклатил.

висок

Кеф, голям кеф, че пак се доказа постулата ми: Преди живеехме в Партия-държава, сега живеем в Мафия-държава!

сирил

Разкритията на Гроздан Караджов повдигат няколко въпроса, твърди Явор Дачков в коментар по случая в "Медиапул". Дачковите въпроси са: ще се върне ли Надежда Михайлова в УС на фондация "Демокрация", от който панически избяга веднага след клеветите на Чорни?; ще се извини ли Едвин Сугарев, който призоваваше Костов да се оттегли от политиката?; ще излезе ли ръководството на СДС с официално становище по повод оклеветяването на своя съпартиец и бивш премиер на България?; какво ще кажат и всички, които побързаха да се упражнят в публично злословие срещу Костов? "Случаят с Чорни е реплика и към всички, които смятат, че бившата Държавна сигурност е мит. Не е. Оперативното мероприятие срещу Костов показа това много ясно. Добрата новина е, че не успя", завършва Дачков.2004 г

Какво точно е "разкрило" това номенклатурно леке Караджов, че не става ясно.

Дебелата свиня още ли смята, че Бецова е добър прокурор. Всъщност сигурно я смята за идеална.

ееееее

да ви пикая и на правосъдието и на държавата.

Браво на съда! Да продължава така и да мисли, че всичките гнусотии ще се изсипват върху прокуратурата. В една лодка сте, бе!

Прокуратурата и съда пак не успяха да ни изненадат.

всички на протест!

"Плачи дете, баща ти е невинен"! Плачи Българийо, Христо Бисеров е "невинен"! Не, българи, не плачете! Не плачете, ами излизайте пред Съдебната палатна и не се прибирайте по домовете си, докато и последният лакей - съдия, назначен от ДПС, докато и последният лизач на тлъстия му задник не бъде изметен от съдебната система! Воглаве, разбира се, с онзи, другият дебелак от Фелибето, когото агент Сава назначи за Главен прокурор срещу пет милиона, платени му кеш от Цветан Василев! Не се пирбирайте по домовете си, докато и последният БОСТАНджия от банкянско-боянския БОСТАН, не бъде изгонен с камъни от властта и пратен в затвора! Ако ли не - грабвайте куфарите и се качвайте на първия самолет, без значение дали е за Бурунди, за Конго, за Судан, за пустинята, за където и да е на майната си! При всички случаи там ще живеете много по-добре, отколкото в СИКаджийскосарайския магистрален "рай" на двамата отколешни ортаци, агентите Буда и Сава!

5кофф

Еваларката, Прокуратура! Посягам и се хващам за кобура!

сортир цацаров

Слагам КУР в проКУРатура.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.