Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хладният мир, който продължи няколко месеца между главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Христо Иванов, отново бе взривен. Това стана с 8-минутна реч на обвинител № 1 на днешното извънредно заседание на Висшия съдебен съвет, свикано от Иванов.

Правосъдният министър внесе предложение да се образуват дисциплинарни производства срещу прокурор Боряна Бецова и шефа й - председателя на Софийска градска прокуратура Христо Динев, за прекратената преписка срещу бившия кандидат за министър Иван Данов. Мотивът му беше, че е изчакал дали другите органи няма да се сезират и е внесъл предложението в последния възможен ден, преди да изтече давностният срок за дисциплинарка.

Ето и цялото изказване на Сотир Цацаров, с което той защитава подчинената си:

 

"Първо, по отношение на момента на внасяне на тези производства - не мога да приема, г-н Иванов, че вие сте чакали до крайния момент дали някой друг орган на дисциплинарно производство, т.е. друг орган, компетентен да образува дисциплинарно производство, ще упражни тези си правомощия. С което не можете да оправдаете един точно конкретен момент с точно конкретна цел.

Какво ни сочи предложението за Боряна Бецова...

Всъщност по ирония на съдбата, колеги, в тоя момент Борян Бецова е започнала току що пледоарията си по делото срещу г-н Христо Бисеров. И от интернет разбираме, че е поискала 4 г. затвор. 4 г. лишаване от свобода, извинете. Какво ще прецени съдът е отделен въпрос. Има една - как да кажа - много странно съвпадение на това, което прави тя, бранейки интересите на държавното обвинение, ако щете на българските граждани, и това, че ние в момента се занимаваме в последния възможен ден с възможността да образуваме срещу нея дисциплинарно производство.

Какво показва предложението ви, г-н министър?

Вие се позовавате на интернет изданието "Биволъ". Следва позоваване на интернет изданието "Съдебни репортажи". Направих си труда да видя авторите - "Съдебни репортажи" - Галина Гиргинова... За "Биволъ" не говоря, защото току виж съм обидил някого, а може би и вас.

На втора страница (от предложението на министъра за образуване на дисциплинарка, б.р.) цитатът наистина е цитат, не е ваша позиция, в която говорите за позициите на Борисов, ДПС, разбира се отново Делян Пеевски, определянето на правилата на прокурорската дейност по високите етажи на властта. И отново се припомня прословутата среща (Цветан) Цветанов-Цацаров, кой с кого в чий кабинет се е срещал или заиграл...

Оттам отивате на публикация във вестник "Капитал". Отваряме "Капитал" - тя няма автор, най-вероятно е дъщерята на г-жа Бъчварова (журналистката Лора Филева е дъщеря на вътрешната министърка, б.р.) или г-жа Росен Босев. Няма кой друг да го направи - просто това са хората, които се занимават с този ресор.

Оттам отивате отново на "Съдебни репортажи" - Галина Гиргинова. След това посочвате, че "в медиите са разпространени мнения", като, разбира се, медиите са услужливо събрани на едно - "Съдебни репортажи", "Медиапул", "Дневник"... За ваше сведение статиите в "Дневник" и "Медиапул" са писани от едно и също лице - Галина Гиргинова. Само в "Клуб Z " има различно мнение, т.е. различен автор - това е Иван Бедров.

Ще се въздържа да кажа, че сте използвали доста избирателен набор от медии.

Пред нас има само едно предложение. Пред нас няма постановление, защото вината на Боряна Бецова е отказът да образува досъдебно производство, нали така?

Само че вие незаконосъобразните мотиви на Боряна Бецова не ги извеждате от постановлението, нейното... Не се опитвам тук въобще да коментирам може ли да се прави такава преценка - че вие извеждате от публикацията на сайта "Биволъ" независимо, че към момента не разполгаме с постановлението (министър Христо Иванов обяви, че е внесъл предложението за наказание, без да е чел постановлението, с което Бецова прекратява разследването срещу Данов, б.р.).

Аз с това постановление разполагам, бих го дал веднага в момента, в който го поискате. И понеже твърдите, че то е немотивирано, съвсем неофициално ви го подарявам.

Независимо че към момента не разполагаме с постановлението на прокурор Бецова, с което е прекратено наказателното производство, в статията, отразяваща известно журналистическо разследване, е направена констатацията, че същото не съдържа никакви мотиви. (мотивите на Христо Иванов за исканите наказания не са публични и не е известно на какво се позовава, б.р.)

Разбирате ли докъде стигнахте - дотам да обвините прокурор за това, че сайтът "Биволъ" пише, че неговото постановление е немотивирано. Да бяхте го прочели - вие сте грамотен човек.

Не коментирам и нещо друго - вие сте си позволили да подпишете предложение, което дори твърди, че в компетентността на прокуратрата е дали да привлече към наказателна отговорност Борна Бецова.

Знам какво ще ми кажете - вие и присъдружните ви медии: че понеже имам най-великата прокурорска власт, аз няма да позволя това да се случи. Стигнахме дотам в предложение за дисциплинарно производство да говориме за това, че Бецова е извършила престъпление.

С какво? С това, че "Биволъ" е написал, че тя създала, изготвила, подписала незаконосъобразно постановление.

Нямам... как да се изразя - никакво, ама никакво съмнение в степента на вашата добросъвестност. Но за да го чуят и колегите ми, за които днешното решение на ВСС е от изключителна важност, пак бих искал да заявите пред тях и още нещо: дали цялото това отношение към Боряна Бецова не е продиктувано от това, че тя се е произнесла и с отказ да образува досъдебно производство по сигнал, подписан и от вас заедно с Ивет Добромирова, Асен Генов, разбира се... Антоанета Цонева (става въпрос за сигнала срещу Делян Пеевски, б.р.). Вие сте на 6-о място - Христо Любомиров Иванов. По което отново се вдигна такъв медин шум. Бецова отказа. Дали няма някаква връзка с това? Знам, че ще кажете, че няма, но аз моля колегите да го чуят от вашите уста.

Ще ви припомня, че Бецова не е толкова черна, независимо от това, че един посланик си позволи да напише в Туитър: "Гнила ябълка ли е Боряна Бецова". 

Аз нямам никакъв... никакви задръжки да кажа на този посланик, че Бецова първо не е ябълка и второ не е гнила. Бецова е добър прокурор.

И ако аз тук не защитя този добър пркурор, както и всичките си колеги, ще е по-добре да си тръгна. Такова удоволствие няма да ви доставя - на първо място на вас. Така че...

Ааа - само още едно изречение. Същата Боряна Бецова бе и тази, която подписа постановлението за отказ да се образува досъдебно производство срещу вашите приятели от "Протестна мрежа" по повод сигнали за имотното им състояние. И тя прие, че ги няма. Може ли утре някой от тази зала да реши, че Боряна Бецова е извършила дисциплинарно нарушение, защото е приела, че тези хора не са извършили престъпление?! Щото вие това правите.

Да бяхте се позовали поне на прокурорското постановление. Нямаше да бъда толкова емоционален, ако днес Бецова не бе в съдебната зала. Но на ваше място бих се срамувал от това, което правите."

 

След всичко това Христо Иванов отбеляза, че няма как да докаже, че няма специално отношение против прокурор Бецова и може само да потвърди, че няма такова:

"Оттам нататък вие направихте доста връзки, от които следват поредица от изводи, които биха могли да бъдат наречени и по друг начин. Които не вярвам да са предмет на днешното заседание. Ако желаете, предлагам в избран от вас формат - може и пред ВСС, да седнем да ги обсъдим.

Така че предлагам да се върнем към темата. Има ли други изказвания?..."

Забележка - още преди изказването на Цацаров дисциплинарната комисия на ВСС беше решила, че няма да образува дисциплинарки срещу двамата прокурори.

ПО-РАНО СОТИР ЦАЦАРОВ ОБРАЗУВА ПРОВЕРКА ПО СКАНДАЛА "ЯНЕВА-ЧЕНАЛОВА"

Ключови думи

Коментари

Малка цаца - голям срам.

rm

Хайде да видим Бецова какво ще направи в делото срещу Бисеров, да не се окаже, че Бисеров ще си тръгне оттам чист и бял, поради, хмм, процедурни пропуски от страна на прокуратурата, както неведнъж се е случвало.

дп10й

Бецова има да чакаш да направи нещо, това дело ще се влачи десетилетия. Нищо чудно Ицето да се спомине преди да е приключило.

дебелян пеевский

Нищо, нищо, той Цацаров е добър човек и негов прокурор ще разследва скандала с каките почтено. КОЙ знае, може същата Бецова да сложи. Апропо, какво стана, каква беше "официалната позиция" на РБ по скандала от днес? Сутринта само чухме за Лукарски.

роско

Мани го тоя педераз

Дано Коледа дойде по-скоро за някои...

АзА

Няма толкова нагло същество като цацроф. Ама така като сам си го избра...

"И ако аз тук не защитя този добър прокурор, както и всичките си колеги, ще е по-добре да си тръгна. Такова удоволствие няма да ви доставя - на първо място на вас. Така че..." Тези думи на Цацаров казват всичко. Той няма за цел да търси истината, а полага всички усилия да изчисти прокурорите дори и от най-малкия намек че може да са грешни. Но фактът, че са станали прокурори по никакъв начин не означава, че са се сдобили с индулгенция за всички грешки, които допускат. Просто Цацаров изпълнява задълженията си по начин, който е уговорен още преди да бъде избран на поста, който заема. А си спомням един също подслушан разговор, в който в прав текст се казваше на Премиера - ти си го избра. Още след тези думи Цацаров трябваше да си ходи. Така постъпват хората с чувство за чест. При Цацаров няма и следа за подобно чувство.

роско

То и в премиера го няма........ Ама прост народ - слаба държава, това е.....

ass

Бецова може да е добър прокурор, но гладния прокурор не става и за чеп или зa затискане на зелето.

Пичкоманда

Типично в Цацаров стил - "завоалираме" около проблема, насочваме прожектора към хиляди други дребни проблеми (следващия път ще оправдаваме липсата на прокуратура с глобалното затопляне) и се надяваме, че вниманието на обществото е като на златна рибка. Тъпото е, че действа.

Николай I

Като чета Клуб Z разбирам, че днес и премиерът, и главният прокурор са са изходили на метеното. Нищо, утре Радан ще мине да почисти.

Разбираш ли на какво приличаш?

тука е така

А дали разбрахме че саборихте банка,разбрахме защото си плащаме за това събаряне!!!Дали разбрахме че прехода ще свърши когато се събори Доган,винаги питат кога ще свърши прехода,ами когато Доган бъде осъден на едни 10г фиктивен затвор,ТОГАВА!

хм

Цаце, абе същите венцехваления имаше за Румяна Ченалова. Всички обясняваха, че е корумпе и тн много преди Френския посланик, обаче всички я защитавахте като топ специалист. Въобще не говоря за ВИСОКАТА ЛЕТВА Вл. Янева. Сега същите венцехваления за Б. Бецова. Не може френския посланик да каже, че е гнила ябълка и да няма ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за това нещо. Предполагам и нея ще я уволните набързо подобно на Ченалова. Жалки сте! ХОДЕТЕ СИ!

none

гнясна свиня (я-то е нарочно)

цацаре, п***о непоръбена, много ти знае устата, ама излезни пред народа да го кажеш, народната любов да те поеме ....

denim58

ЦацарOFF, много филми за конспирации и атентати, май си гледал напоследък, и все по канал3...Да не взема, аз да ти направя един преглед на печата от:пик,блиц,труд,стандарт,монитор и любимият на Делян телеграф.

ivan

Как може министърът да цитира тия медии, а не "строгите опозиционери" - Монитор, Телеграф, 24, Труд /какъв ли плазмодий за да работиш там/??????

Развеселен

мнението ми по въпроса остава непроменено - не трябва да се взимат мерки след незаконен запис, по същество донос

Докога

ОСТАВКА

mardafi

Прасе време е да си вървиш

tanas

Да се запорират всички имоти и банкови сметки на Главен Прокурор Цацаров докато не изплати всички изплатени обезщетения където Република България е осъдена от Съда в Страсбург. Той трябва да е отговорен за това, защото в една Субординирана Прокуратура на върха е Главният Прокурор.

:))

"

поне една реч интелигентно да изнесат. детска градина. защо казват, че е умен? аз няколко речи съм чувал - нито достойнство, нито начетеност, само наглост и театър. с нищо не впечатлява. дори не знае как да се измъкне или наложи мнение. просто се възползва от позицията си да се излага

da

на тях целия випуск от СУ май е такъв, имах колежка учила с него право- адвокатка- абсолютно нагла и арогантна , некомпетентна,но безскрупулна, като не знае какво да прави се скатава, защото била заета, като е на зор висне на някой знаещ да и каже какво да прави и после идва и прави театър все едно само тя е грамотна а всички са малоумни.

Мери Драганова

оТ 1944 Г ДО ДНЕС, БЪЛГАРИЯ НЕ УЛУЧИ НА ЧИТАВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, сЛЕД ПРОМЕНИТЕ, НЕЩАТА НЕ СЕ ПРОМЕНИХА МРЪЧКОв, ТАТАРЧЕВ, ФИЛЕВ , сега и за КАПАК И ЦАЦАРОВ. Единствен, кито не си позволи гафове, въпреки, че произхода му е фамилия от ППОЛИТ БЮРО НА БКП. е Борис Велчев.На какво ли се ненагледахме от тези долнопробнои главни прокурори, стигна се до там, ЦАЦАРОВ да прави държавен превратс Костинбродската сага и да нахлува с 11 прокурори в КТБ и я доведе да фалит, като ние българските граждани ще плащаме над 3 м и л я р д а . НЕ Е ЦАЦА А ПЕЛИКАН С ОГРОМНА ГУША.

Карамазов

Угазо... Угазо...

socialen

Преименувалото се СДС продължава да разгражда забатачената от 3.5 годишното еднолично катастрофално "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година страна.

socialen

СДСто направи от инстуционалната с-ма през 90те години това, което е. Плачевен резултат.

zakkwylde

Малий, ама той го е попилял ве. Такова унижение съдебен министър не помни. Друг на мястото на Ицо вече щеше да се обеси.

Трън

Цацата щом вече не се владее е заминал. Който си го е избирал, ще си го опраска.

ами

те са дебилни, имат доста ниски критерии и за хората/кадрите, едва ли се усещат, че се излагат. самото ниво на речта е ужасно ниско. Не могат поне малко по-интелигентни хора да се купят, бахти и излагацията е този

нагъл

значи той по инфо на Бареков в тв7и една кукувица, без да проверява може да направи панаир и държавен преврат с Костинброд, обаче министъра няма право да иска проверка след изказване на посланник и изтекли записи със фрапираща информация. Нали те интересуват фактите Цацаров, какво ще кажеш за тези факти.

Мери Драганова

Само преди дни, написах, че няма до сега значителни дела срещу корупция бандитизъм и грабеж, някой да е осъден, ачВНО , ЧЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ, НЕВИНИ СА ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ПАРИ, АМА МНОГО ПАРИ Не е нищо очудващо ,че и Хрисо Бисеров го оправдават, Не им ппука нито на Главен прокурор, прокурори , съдии, и следователи, че гражданите на Бългаия са БВСНИ СРЕЩУ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. Забогатяха, и с удоволствие поемат дела на богати далавераджии.Вчерашните изказванияя на ПЕЛИКАНА Цацаров с огромната гуша е недопутимо. Изглежда че трябва да бъдат няколко служители от съдебната система да бъдат смазани от бой ,или убити, че да се стеснат. Не виждам и ЕК да може да се справи с тях.

Мери Драганова

Ужас, коя била сдийката по делото на Христо Бисеов, Тази, на която Министер Христо Иванов поиска дисциплинарно наказание. Това е същата, за която Главният прокурор така усърдно защити Защо ли. ЗАЩОТО ЯВНО МЕЖДУ ЦАЦАРОВ И БЕРЕНЦОВА ИМА ДОГОВОРКА ПРИСЪДАТА НА ХРИСТО БИСЕРОВ ДА Е ОПРАВДАТЕЛНА. СРЕЩУ РАЗБИРА СЕ МНОГО, АМА МНОГО ПАРИ. Ако не бъдат гръмнати няколко прокурори и съдии, няма да се оправим, Все на някой ще му прилее търпението, дано е по скоро, ЧЕ ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ ДА ПОНАМЛЕЯТ.ОСТАВКИ, АМА НА ВСИЧКИ

берилов

прокурор е,не е съдия

Мери Драганова

Никой се се съмнава, че съдебната ни система е КОРУМПИРАНА, ТОВА Е ЕДНА СМРЪДЛИВА ЯМА, В КОЯТО СИ ЖИВУРКАТ БАЦИЛИ КАТО БОРЯНА БАРЕНЦОВА ЯНЕВА , ЧЕНАЛОВА. НАЙ КОРУМПИРАНИЯТ СЕ ОКАЗА КЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, ВМВСТО ДА БЪДАТ ДСЦИПЛИНАРНО НАКАЗАНИ, УВОЛНЕНИ И ОСЪДЕНО ТАКИВА ГНИЛИ ЯБЪЛКИ, ЬАЬАРОВ СЕ ИЗПЪЧВА ЯРОСНО В ТЯХНА ЗАЩИТА, НАЙ ГОЛЯМИЯТ ПРЕСТЪПНИК В МОМЕНТА Е Ц А Ц А Р О В.

Бум

Софийският градски съд оправда по всички обвинения Бисеров...Обвиненията на бацова са така формулирани, че да не издържат пред съд. Стар десарски номер. Браво, цаца, браво бецова..."бранейки интересите на държавното обвинение, ако щете на българските граждани". Давайте ги тия оставки и не се напъвайте.

Мери Драганова

Разбрахме Цацаров, разбрахме, КОЛКО Е БИЛ ПРАВ МИНИСТЕР ХРИСТО ИВАНОВ.РАЗБРАХМЕ, И ЗАЩО ТАКА ЯРОСТНО ЗАЩИТИ БАРЕНЦОВА , З А Щ О Т О ИМА ДОГОВОРКА МЕЖДУ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ И СЪДИЯ БАРЕНЦОЯА ДА БЪДЕ ОПРАВДАН ХРИСТО БИСЕРОВ , АКО БЕШЕ НАКАЗАНА, ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОКАЗАНО, Е Е ГНИЛА И ПРОГНИЛА ЯБЪЛКА И ОПРАВДАТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА хРИСТО бИСЕРОВ ДА Е ПОЕРДНАТА СДЕЛКА МЕЖДУ ОБВИНЯЕМ И СЪДИЯТА. , НЕ ЗНАМ ПОКРОВИТЕЛ КАК ДА НАРЕЧЕМ В СЛУЧЕЯ ЦАЦАРОВ , СПОРЕД МЕН ТОЙ Е ПО ФИНИКЙСКИТЕ ЗНАЦИ БОЛЕН, ГУШАТА МУ Е НА ПЕЛИКАН, НЯМА НАСИЩАНЕ, ТОЙ Е ЕБОЛАТА В ПРАВОСЪДНАТА НИ СИТЕМА.ПОКРОВИТЕЛ НА КОТУПЦИЯТА.ДАЛИ ЧЕТЕ КАКВО МИСЛИМ ЗА НЕГО ТАЗИ СМРАД,ДАЛИ МИСЛИ, ЧЕ НЯМА ВЪЗМЕЗДИЕ, И МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ СПОКОЙНО

Цаца, толкова гнусна и посредствена свиня си! ходи си, гади ни се, перверзнико, харесва ли ти да те мразят и да погнусяваш. тва ви е семейна черта нали. наистина се кефите, че хората се погнусяват дълбоко от вас. извратеняк - инат - верно ти е в гена!

Как ви подбират ДПС, все едни такива полухора, неразвити ментално, извън представите ми сте за астралопитеци.

ГЕНът му е такъв - гнусен извратен натрапник свръхинат безсрамен, дори се радват да погнусяват околните

ДПС - лакеят Цацаров - пълно нищожество!

А ти, ти докъде стигна бе, тлъста и охранена пловдивска свиня? Цяла България те видя докъде стигна! Нямаш ли поне малко срам бе, тлъсто и уродливо нищожество, дето се продаде на ДПС, на агент Сава - проклятието на България, на агент Павел и на цялата противна, престъпна и супер корумпирана сган от етническата ДПС! Със сигурност, от петте милиона, платени от КТБ на изрода от сараите, дето му викат Ахмед Доган, и ти си прибрал някоя и друга троха, нали? Добре де, не ти ли стигат парите от огромните рушвети, които, така или иначе, прибираш, за да потулваш сигнали и проверки за престъпници от най-висока класа, до един от банкянско-боянския БОСТАН? Не ти ли стигнаха и парите, които жена ти - една измамница и фолшификаторка, прибира като нотариус! Впрочем, в цял Пловдив се зане, че жена ти е най-корумпираната нотариуска, че е чиста проба престъпничка! И тя като теб, тлъсто нищожество! Явно, това ви е фамилна черта! акто и да е, тлъсто нищожество, ти отново показа истинския си лик на жалък слуга на сараите! Само че, защо такава голяма уста отвори вчера срещу Христо Иванов във ВСС? Защо бе, мерзавецо? Като отлично си занел, че доказателствата на до безбожие корумпираната "гнила ябълка", любимката ти Бецова, са негодни? Защо отвори голямата си и мръсна уста, от километри воняща на сарайски фекалии и делянпеевска ПИКня? Защо бе нищожество пълдинско? Защо поне вчера не си замълча, дето се казва, от кумова срама, та да хвърлиш малко прах в очите на слепите, които вярват, че си "независим" Главен прокурор? Защо бе, нищожество тлъсто? Да, нищожество си и такова ще пукнеш! И такова ще останеш в жалката и срамна история на българската съдебна система - лакеят на Ахмед Доган и лизачът на насрания му задник!

"Големият професионалист" Бецова днес получи звучен шамар.СГС оправда Хр.Бисеров , с мотив недоказана вина .Така г-жа Бецова защити обществения интерес.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.