Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква небивал ръст на руските туристи в България след свалянето на руския бомбардировач СУ-24.

"И Русия, и Турция са особено важни държави за българския туризъм. Предприели сме мерки за завръщането на руснаците на българското море още преди месец и половина и очаквахме ръст и преди да стане инцидентът със самолета. След него обаче разговарях с председателя на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев, който смята, че страната ни има напълно реални шансове да привлече 1,5 милиона руски туристи през следващото лято", каза министър Ангелкова пред Нова телевизия.

Тя обясни, че това е много повече от броя на руснаците, които традиционно идват на почивка у нас. 

"В добрите години руските турсисти са 600 000-700 000. През миналото лято бяха 450 000. Очаква ни един силен сезон през 2016 година", добави Ангелкова.

Министърът посочи, че вече дават резултат директните преговори с международните туроператорите и чартърните авиокомпании. Затова сега важното било "да не се появят някакви проблеми".

Ангелкова посочи и че зимният туристически сезон ще бъде много успешен.

"Ръстът на ранните записвания е с 5%-7% в сравнение с миналата година, когато имахме над 1 милиард лева печалба от зимен туризъм", посочи Ангелкова.

Според нея показателно е това, че има сериозен ръст на туристическите чартъри по време на ски сезона. Повече чуждестранни туристи се очаквали от Украйна, Дания, Израел, Великобритания, Холандия и Турция.

По-рано днес също пред Нова телевизия финансистът Владимир Каролев също подчерта, че изострянето на отношенията между Москва и Анкара ще има временен положителен ефект върху туризма и селското ни стопанство.

Ключови думи

Коментари

Голодной курице снится гречка. Чакай да излезат новите директиви на ЕС и тогава се радвай. Вашите и за ЮП се радваха, и за Белене се радваха, и за Бургас-Александруполис се радваха, а накрая все отзад и все на съд.

Говорит Москва, говорит Москва! Щирлиц, это ты? Прием!

Боре

Опазил ни Господ...Добре че нещата отиват към изходни визи за блядовете.Абе ... Хуйло да е жив и здрав.

Развеселен

Супер. Политиците са си политици, хората се обичаме

Инспектор Стрезов

Чакай де, не бързай да се нагъзваш. След 6 мес. тоя милион и половина няма да имат пари за хляб и водка, камо ли за почивка.

Знаем ние кого обичаш ти.

асд

А вие защо си мислите,че те руснаците искат да дойдат тук да почиват??Ние българите ходим в Турция,Гърция,Египет и Италия,та те да дойдат да мизерстват тук!Ще видим лятото е далече!!Вие и за това лято говорихте така,а какво се оказа....??Правите пак сметки без кръчмаря!!То е все същото от кон на магаре да слезеш!! :)

И ето ти потоп....

Сашо

Българските морски курорти са на такова ниско ниво, че стават само за руснаци. Дори и българите ги избягват.

Нещо като Теменужка в издължена версия. Навремето имаше такива копчета на телевизора, за свиване и разтягане.

SRQBoyboy

Като няма къде другаде да отидат пак се връщат в говнярника, наречен Черно море. В Гърция им е скъпо, за Турция ги запря Путлер, Египет е опасен. Нещо не ги тегли към КРим, щото украинците дръпнаха шалтера. Путлер и кликата ги върна там, откъдето ги пое Горби - обратно в съвестската месомелачка. Връщат се и нравите от времето на империята на злото. Цели села в Кубан са се изтровили със "заместители" на водката. В руската преса, дори и в тази пропутлер, се жалват, че нямало какво да ядат. А сега като им спряха и турския внос, пак ще нагъват собствените си бклуци. Да, ама заради щедрата ориентация към внос, производствените мощности за храна са спаднали с 48 на сто. И на целия този мизерен фон се имат за "велика държава"...

И един мармот завива шоколада...

Турция догодина ще отчете по-голямо нарастване на БГ туристи (в %) отколкото ние с руснаци. Тая мърла какво направи за българските туристи??

socialen

Ако до тогава не оправят хигиенните условия и канализацията по Черноморието, то тези 1.5 милиона руснаци ще ни залеят и удавят в друго!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.