Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ние бихме подкрепили "Южен поток", ако е изграден по европейските правила и 50% от капацитета му е свободен за достъп от другите страни от ЕС", коментира пред Нова тв депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

След кризата от 2009 г. България е неподготвена за нова газова криза и сме единствената държава от ЕС, която няма свързаност с газовите мрежи на съседите си, каза Димитров.

Преди ден Русия спря доставката на газ за Украйна поради неплатени задължения, като в момента през страната върви само транзитът на синьо гориво за Европа.

"Няма съмнение, че ако в един момент спирането на газа за Украйна продължи, тя ще започне да използва транзитния газ, защото собствената ѝ кожа е по-близо до нейното тяло, отколкото кожата на съседите ѝ", казва депутатът от БСП Таско Ерменков, като припомни досегашната практика на страната.

"Да възстановим "Южен поток", като отговаря на европейското законодателство", призова Ерменков.

Димитров смята, че е необходимо страната да има алтернативни източници на газ освен Русия.

"Имаме нужда от диверсификация на източниците, защото самата диверсификация намалява цената на газа", казва депутатът от РБ. Според него много хора пречат да има интерконектори, защото искат България да бъде зависима от Русия и руски газ.

"Имам съмнението и за предишното управление на ГЕРБ и сегашното коалиционно управление е, че не се сменят хора, сложени на ключови места в енергетиката. Примерно, знаете ли кой е представител на държавата в "Лукойл". Да, Овчаров (б.р., бившият депутат от БСП и енергиен министър Румен Овчаров) е представител на държавата. а в момента правителството е коалиционно, дясно-центристко. И ние се чудим защо се саботират проекти в енергетиката", казва Мартин Димитров.

Депутатът от РБ смята, че е необходима вътрешна проверка защо все още нямаме интерконектор с Румъния.

Ключови думи

Коментари

www

Представителят на държавата в Лукойл със сигурност е поне акционер във фирмата ИПОН, която охраняваше имотите на Путя. Има ли значение точно КОЙ е той, след като ИПОН охранява в момента държавата ни.

висок

Представител на държавата в Лукойл няма. Овчаров представлява поне 5% от акционерния капитал, за да е в надзора. "Златната акция" като инструмент спира да действа 10 г след приватизацията!!! Първите 3 г има право на вето, после да 10 г има право на мнение. След 10 г не съществува като юридическо понятие!!!

Не си висок, а низък. Точно представител на държавата в Лукойл е чобанина.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.