Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"За мен няма никакво съмнение, че крайният прицел на авторите на този сценарий е фигурата на премиера, на господин Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор, и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски."

Това каза днес на пресконференция на ДПС лидерът на партията Лютви Местан. Той коментираше последният запис от случая "двете каки" - съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова - в който бе споменат "Делян", а по-късно Ченалова призна, че става дума именно за депутатът от ДПС.

Според Местан целият случай е добре планирана операция, която цели не да свали премиера, а да го постави в зависимост от авторите на сценария.

"Много добре е подбран моментът, в който от медиите разбрахме, че единият от споменатите е бил в командировка - главния прокурор. Министър-председателят е още по-далеч - в Китай. Точно в този момент се появяват тези записи, разпространени от добре познати медии, които естествено, че да бъде пълна картината разпространиха и фалшиво твърдение на Европейската комисия, че се иска отстраняването на ръководител на съдебна власт, което после се оказа, че е абсолютна манипулаци", каза той, визирайки отговорът на Брюксел на официално запитване на Mediapool, в което ЕС иска независима проверка, но не непременно оставката на главния прокурор Цацаров.

Лидерът на ДПС обаче направи забележка, че се обръща повече внимание на "неговия герой" в историята, а не на "другите герои".

На Централния съвет на партията, основният повод за пресконференцията, ДПС са стигнали до извода, че партията се е представила точно според очакванията на местния вот - рекорди по отношение на брой кметове, общински съветници и кметове на кметсва.

"Продължава една много интересна кампания за подмяна на политическата реалност с други виртуални реалности. Вчера също забелязахме коментар на едни много интересни числа, които доказват, че еди-кои си партии са спечелили изборите, други партии, разбирайте ДПС, са ги загубили. Само че ние разполагаме с числата на ЦИК. За ЦС няма никакво съмнение защо се прави тази мащабна манипулация на публичното съзнание – защото предвид ситуацията в лявото, в ДПС като изразител на либералния политически център, определени кръгове виждат основния риск за властта и властовата формула. Тази оценка за ДПС макар и в скрита форма е истинското признание за растяща сила на ДПС", каза Местан, и повтори, че ДПС не иска участие във властта по време на това Народно събрание.

За финал той обяви, че сега предстоят областните конференции на партията, които трябва да се проведат преди предстоящата през април 9-та Национална конференция, на която партията ще избира нов Национален съвет и председател.

Ключови думи

Коментари

Не е манджа, а филия с мас.

analyze this

Целта я определя Цв. Василев и тя е Цацаров, Борисов няма нищо общо. Борисов, внимателно го пришиват тези които искат да спасят Цацаров, тоест ДПС и Пеевски. Борисов го пришиват и десебарите, щото те още си бълнуват за Иван Костов на бял кон...

На тия целия свят им е мероприятия и сценарии...

Проблемът е, че българската политическа реалност е виртуална, а зад нея се разиграва друго.

Радев

Лютвито си пази БОСТАН-а и туй то!

Развеселен

"защото предвид ситуацията в лявото, в ДПС като изразител на либералния политически център, определени кръгове виждат основния риск за властта и властовата формула." Полека. Въпреки състоянието в лявото, БСП има повече гласове от ДПС

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.