Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Владимира Янева поддържаше близки отношения с Делян Пеевски, заяви днес пред Нова тв съдийката Румяна Ченалова.

Вчера сайтът Биволъ публикува "последен епизод" от "първия сезон" на Яневагейт. Става дума за поредния разговор по телефона с участието на "двете каки".

„ДЕЛЯН“ НАТИСКАЛ БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ ЗА ЯНЕВА

"ДВЕТЕ КАКИ", ЕПИЗОД ПОСЛЕДЕН: „БОЙКО“ НАТИСКА ЗВЕРСКИ ЗАРАДИ „ЦВЕТАН“

ЧЕНАЛОВА: ЦАЦАРОВ ДАДЕ УКАЗАНИЯ ЗА ЕДНО ДЕЛО, НЕ СЕ СЪГЛАСИХА

Малко след "подследния" епизод сайтът пусна допълнителна порция, която нарече making-of.

Това пак е разговор с неидентифициан мъж. На едно място в него се споменава името Делян, но без фамилия.

"Делян е говорил с двамата. И изведнъж се появява тва чудо", казва Ченалова. Под "двамата" тя има предвид премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

И след малко "Кой е този човек, който може така да наклони везните, разбираш ли?"

Тази сутрин в судиото на Нова Ченалова отговори на въпроса на водещата "Кой е този Делян?:

"Предполагам, че става дума за Пеевски".

"Съдия Янева имаше контакти с него и не го е крила. Явно произнася името му при анализиране на факти, записът започва с това. Трудно ми е да си спомня какво сме си говорили", допълни Ченалова. И допусна, че "Делян" може да е разговарял с премиера и с главния прокурор, за да защити Янева.

Магистратката твърди, че никога не е приемала да има вмешателство в суверенитета на която и да било от трите власти. Но явно такова имало.

"Хора от трите власти явно поддържат контакти и решават съдбини по един нерегламентиран начин", заключи съдийката.

Тя не можа да идентифицира мъжа от разговора, тъй като той говори почти шепнешком. Можело обаче той сам да излезе и да се разкрие.

Ченалова бе попитана и защо чак е казала за натиска от "Цветан", който вероятно е решил съдбата й.

"Под натиск не бива да се разбира думата в този пряк и груб смисъл. Под него имам предвид конкретиката - въпрос, да речем, какви са обстоятелствата, доказателствата, а не как да бъде решено това или онова дело."

Според нея е логична версията, че тя е "отстреляна", след като френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан публично освети дейността й.

"Но аз не се чувствам част от схема, от бригада, която изпълнява неудобни поръчки", подчерта Ченалова.

Ключови думи

Коментари

tibia

Той и посланик дьо Кабан е човек на Пеевски сигурно! Боже, колко сте смотани! Някои явно забравят, че битката с пеевщината не е работа за елита на некадърниците. Или с други думи: в битката на Протестна мрежа с Пеевски, губим всички и за дълго! А може пък всичко да е една сценка като Атака и ДПС и Пеевски и Протестна мрежа да имат общ интерес да свалят от власт Борисов, понеже на избори не могат. Това изглежда много по-вероятно. Особено на фона на страхотната загуба на ДПС на тези избори и пред задаващите се президентски. Тъй ще да е! Боже, колко съм смотана!

Извинете, кво набърквате Протестна мрежа?

s.djam

Просто сте объркана :-) Но и нищо не ви се разбира, така че няма страшно.

DogWoman

Ма какви нежни души шестват из съдебната система, насълзявам се просто. "Под натиск не бива да се разбира думата в този пряк и груб смисъл..." Всичко е само нежност, намеци, погледи, пърхане с мигли и чат-пат по някоя кошница с плодове (изкуствени, защото би било тъй грозно ябълките да вземат да загният).

Янева е близка с Пеевски, но Червей и хората между Ченалова и затвора - не. Повторете шест пъти дoкато запомните :)

фрунзе

Нищо не разбирам от право, но ми се струва, че не е редно висш магистрат да изглежда като увяхнала проститутка!

Развеселен

змиите се хапят

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.