Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Един световен юношески шампион като Владимир Зографски как да тренира в България, като нямаме една нормална шанца за скокове?! 365 дни в годината той е в чужбина – плащат се чудовищни суми за наем на шанци. Със Сани Жекова е същото положението – нямаме нито едно трасе, на което да може да се подготвя състезател на това ниво – в топ 4 в света."

Това каза банкерът и президент на Българската федерация по ски Цеко Минев пред БНТ. Той обясни, че въпреки многото ни планини всеки курорт, който иска да направи трасе, започва да минава през много перипетии и ходене по мъките.

ЗА ДНЕШНИЯ ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ НА ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ - ЧЕТЕТЕ ТУК

Минев, който е в почти постоянен конфликт с екозащитниците, твърди, че думите му не са обвинения, а факти. Той направил проучване на сайта на коалиция "За да остане природа в България" и установил:

"За незаконна сеч - при положение, че от 2007 г. досега има доказани над 2 млн. кубика през годините - 3 публикации на техния сайт. За умрелите пеликани в Сребърна – 5 публикации. За корояда - тази напаст, която унищожава Витоша - 0 публикации. За фините прахови частици, където има наказателна процедура срещу България в Еврокомисията – в 27 общини е доказано замърсен въздух - 0 публикации. Петролни разливи, каквито имаше преди месеци в Бургас с огромни щети – нула!

Само за ски, Витоша, за лифтове, за зимни спортове - 270 публикации!

Говорим на фона, че всички 10-ина публикации за всички други екологични теми, оказва се, че те се грижат най-вече за ските и за развитието на зимните спортове. Това е най-странното. Това не са еколози, това са лобисти", заключи Минев.

На въпрос, като са лобисти, чии интереси защитават, Минев поясни, че те не може да каже, защото не знае.

Според него много пъти са опитвал да водят диалог с екоактивистите, но "това е много целенасочена кампания срещу българските ски спортове и тя се води поне от 10 г. и тя със сигурност има много по-дълбоки корени."

"Получават се много пари по най-различни програми – вътре всичките обединения и НПО-та са бенефициенти по много екопрограми от Европа, от МОСВ, от Министерството на земеделието. Това дори минава границите на морала – това е цинизъм", определи той.

Минев направи паралел с Фонда за лечение на деца, който осигурява 11 млн. лв. за 12 000 деца или средно 9200 лв. на малчуган. Същевременно 7 млн. евро или 14 млн. лв. са дадени за 48 птици лешояди – средно по 290 000 лв. на птица.

"Какво ще ги правят тези хора?!", попита той.

Според него става въпрос за конгломерат от 10-20 големи сдружения и общо 10-15 човека, които са в дъното и се редуват в печеленето на поръчки

"След като имаме вековни традиции и международна подкрепа, искаме едно единствено нещо – нека държавата държавнически, политически да заяви – ще развиваме зимните спортове, ще развиваме зимната инфраструктура или няма да я развиваме. Ако каже "не" – също е отговор. Всеки ще си носи отговорността. Но е крайно време – 10 години махалото е само на едната страна – на зелените."

Това, което изобщо се случвало в ските, било въпреки желанието на цитираните организации нищо да не се случва. Минев дори цитира доклади на френски депутат, че България и Словения са най-големите конкуренти на Франция, защото се развиват много бързо.

После се похвали и с поредното постижение - че получаваме в следващия сезон 4 старта за европейската купа за жени в два курорта - Боровец и Пампорово.

"Това много рядко може да се види някъде по света. Нашата федерация има много сериозно доверие от Световната федерация по ски, за да получи това домакинство", заяви банкерът.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Това не е Цеко Минев, това е Георгиус Георгиу, гръцкия бедняк-лешояд, собственик на български офшорки, който укрива данъци за лекарства на хиляди болни деца.

Цеко, цеко, цеко!!!Позакъсня цеко!Бяха се наредили всички-ЦвЦВ,Цецки(евентуална скиорка)и др безобразни.Протестираха,значи,искаха писти и туризъм.ама не би.Тука не позна,Цеко!!!!За едно одрязано дърво-по един депутат хвръкнал от парламента.Бойко гол да се съблече-не може ти помогна.

Радев

Цеко е ясен, но на мен два пъти повече ми се прииска да фрасна една пестница в муцуната на самодоволния и угоден Пъпеш, който мазно му се слагаше.

ДГД

цеко искаш да лапнеш цяла българия, да го духаш

Кайзера

Най-смешното е, че се прави как не знае кой плаща на зелените, а всъщност той им плаща за да стои витоша разорана и нефункционираща и потока да е в боровец и банско...отделно на хранилката са самият водещ и каролев. А зелените определено са смешни и ако статистиката излизаше от устата на нормален човек а не на магиот, фоста хора биха се замислили какво и кого защитават точно тези природо защитници...отговорът е ясен, личният си интерес в 80% от случайте.

Хората искат природата да се запази бре идиот! Идните поколения какво ще кажат??? Само иска да се оправдае с тия ми ти писти, че не били развити......ако е за сметка на природата, то нека са неразвити! Ако не е добре за нея, не е добре и за нас. Толкова е просто!

Развеселен

кои хора?

Развеселен

закопал ги е.

DogWoman

Трябва да се признае, че това с графиката за темите на публикации беше добра идея.

дебелян пеевский

Днеска доносничето владко-камен и другите мана.чета из форума като развеселения ще рецитират с упоение глупостите на поредния данъчен беглец, както му рецитираха лъжите, че "нямало нарушения". Пък после друго се оказа, че прокуратурата просто е погледнала на другата страна, докато изтече давността. Понеже "правова държава".

Точно на такива като теб вярвам най-много! Майтап бе Уили :)

Лицемери! Радвате се като Сани вземе медал, а питате ли я какво й коства това, къде и как тренира!? Как да имаме успехи като няма условия? Заложено е на българите да практикуват зимни спортове и бихме могли да имаме страхотни успехи ако позволявахме на хората, които имат желание да направят нещо положително!!!

За развитието на ски спорта ли се борим или за необлагаеми пеачалби? 10 г. махалото не знам на коя страна е но приходите са у цеко! И професионалният спорт е вреден, а ски скоковете са най-тъпия спорт на света.

лина

Да правиш паралел между болни деца и фондовете за лечението им, и фондовете за защита на изчезващи видове, е абсурдно и цинично. Абсурдно е да се дават за пример двама спортиста, и да се обяснява, ето видиш ли няма къде да тренират - пълни глупости... Миналата година ходихме да засаждаме дървета на Витоша, тая година ги изсекли... Като толкова си се загрижил за хората, вземи възстанови и пусни княжевският лифт, има трасе, има документи, има всичко - ама не не ти е изгодно, няма далавера... Що не оправите драгалевският седалков лифт .. разбрицан дрънка, от седалките дъски липсват... Софиянци до Витоша живеят, няма с какво да се качат на нея... срамота... Как стана така, че уж туризъм, уж приходи, пък всяка година обявявате милиони загуба... Как така става, че хем работите на загуба, хем искате още да строите... Нормалните фирми, поработят на загуба, фалират и хлопват кепенците... А ако не сте на загуба, защо декларирате такава? От данъци ли спестявате? В Банско какво стана, презастроихте, малките семейни хотелчета ги фалирахте... нали бяхте загрижени за доходите на хората - що им взехте хляба? Па са олеле, нямало писти ... ми няма, няма как да изкопате цялата планина и да си я направите по ваш вкус... и хич не искам да чувам Алпите, какви били, освен ако нямате конструктивно решение как да надградите Рила, Пирин и Витоша с още 2000 метра отгоре :D Подиграват се с хората и ги мислят за малоумни, уви с всяка следваща година хората стават все по информирани, може да ви е мъчно, но това е...

Ангел

Боклук

Андрей Ковачев

Аз пък искам да попитам Цеко, защо където мине той и стане собственик - други не остават. Някак си не виреят покрай него други собственици на съоръжения или пък фирми предоставящи услуги - дали ски гардеробни ще са, дали просто чайни. Дето минат офшорките за които той е един вид публичен гарант - нещо настава марсиански пейзаж. И що копоите му - дето се пишат топ от новите "десни" и либертарианци експерти - нещо сбъркано не виждат ли в тоз марсиански пейзаж създаден от техния тартор.

Хабитат

Как не го е срам за децата да говори - този човек не е с всичкия си. Чак пък толкова дебелоочие не съм виждал и предполагал че може да има. Като иска за децата да има пари, да накара фирмите си Витоша ски и Юлен да закрият регистрацията си в офшорни зони, и да ги регистрира в България - да плащат тук данъци да има за децата. А защо не се отказа миналата година от 1 млрд. за спасяване на фалиралата му банка. И за децата щеше да има, даже и за лешоядите щеше да остане. Ами да се откаже и от милионите държавна помощ за федерацията му и за състезанията по ски. Тия нещастни лешояди дето ги наръфаха като баш хиени прислужните медии на детето-чудо и Мами, не стига че сме избили и изтровили през 60те и 70те години, не стига че тези НПО са спечелили проекти по LIFE (без една стотинка помощ от държавата) ами ги обвиниха че изяли на децата яденето (то вярно е че много деца заради такива като тоя, мърша ядат в евтините салами)ами и лечението им провалили. Разбирам защо лешоядите толкова ги притесниха - конкуренция са им. Такива като Цеко от толкова години ръфат трупа на нашата държава и народ. Не се бой Цеко, трябва милиони лешояди да внесем, че да изядат това, което ти изяде и продължаваш да ядеш.

Хабитат

А пък и този долу - Сани не можел да тренира? Кой/коя е този/тази Сани! Не съм чул за никакви медали, следователно не съм се радвал. Нямало къде да тренира. Ами да бастисаме 2-3 национални парка, 5-6 природни и 7-8 резервата, че да има Сани къде да тренира. Е, то единият обект на световното наследство на ЮНЕСКО, но важно е че вече има къде Сани да тренира. И много ще се радваме! Леле, много важно!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.