Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Теленор" ще е първият голям телеком у нас, който пуска 4G услуги. Това обяви главният изпълнителен директор на "Теленор България" Стайн-Ерик Велан на пресконференция днес. 

Официалният старт на мрежата от ново поколение ще е на 1 декември тази година. Тогава ще бъде пуснат супербърз мобилен интернет в 35 града от Южна и Източна България. Две седмици по-късно покритие ще получат още 60 града, с което ще се осигури достъпност до услугата на 56,7% от населението. На практика това са всички градове с население над 20 000 души и всички големи зимни курорти.

Догодина развитието на 4G мрежата ще продължи и преди началото на летните отпуски бързият интернет ще достигне и до морските курорти.

Днес компанията не обяви колко ще струват интернет услугите от четвърто поколение и обеща да обяви тарифите на 1 декември. По правило в Западна Европа те са с 20-30% по-скъпи от мобилният интернет от трето поколение.

Всички клиенти на "Теленор" ще ползват 4G без допълнително заплащане до края на януари догодина. Услугата ще е достъпна за всички клиенти с 4G устройства и сим карти, които поддържат технологията. 

От мобилния оператор обявиха, че все още чака решението на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за получаване на допълнителни честоти. Очаква се в началото на 2016 г. КРС да освободи още честоти в ефирната лента от 1800-мегахерца.

Според данните на "Теленор" през последните две години използването на гласовите мобилни услуги в мрежата на оператора на практика остава едно и също, но само за последната една година ръстът на трафика на данни е над 200%.

Новата 4G мрежата на компанията ще поддържа скорост на интернет връзката от до 75 мегабайта в секунда. Така абонатите ще могат да ползват много по-бързо различни приложения, да свалят и качват файлове и да гледат филми чрез видеострийминг.

Ключови думи

Коментари

Oslo

Браво на Telenor! Отдавна беше време някой да предложи 4G и в България след като го има вече в цяла Европа.

Че Макс го предлага преди Теленор. Да си им станал клиент?

дебелян пеевский

Отлично, популацията ще почне да цъка порно и върху преспите из парковете.

Не знам кой ти слага плюсове. Не знам и дали си извънземен, а не си от "популацията", Знам, че светът се промени. И ти заедно с него. Ако нформационните технологии не се развиваха с бясна скорост, ти нямаше да дращиш по клавиатура, а щеше да си подостряш пачите пера.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.