Чилиецът Иван Саморано, бивш нападател на "Реал" (Мадрид) и "Интер", е поредната звезда, казала "да" за участие в юбилейния мач на Христо Стоичков "50 години номер 8" на 20 май догодина на стадион "Васил Левски".

Все още го наричат Иван Грозни. Двамата с Камата бяха противници на "Ел Класико", но запазиха приятелство въпреки голямото съперничество между "Барселона" и "Реал".

"Идвам, приятелю, за теб винаги, заявил пред Камата великият чилиец. - С най-голямо удоволствие ще изляза отново на терена с теб и ще си припомним добрите стари времена."

Кариерата на един от най-великите чилийски футболисти започва през 80-те години в школата на "Трасандино". В Европа звездата първо играе за три сезона в "Санкт Гален", след което преминава в "Севиля" и защитава цветовете на клуба два сезона.

През лятото на 1992 г. футболистът преминава в "Реал" (Мадрид) за 5 милиона долара. С "Лос меренгес" той печели всичко в Испания, става и голмайстор на шампионата за сезон 1994-1995. За "белите" чилиецът изиграва 137 мача и забива 77 гола.

През 1996 г. чилийският нападател преминава в "Интер", с който през 1998 г. печели Купата на УЕФА. Любимият му №9 е зает от Роналдо и в клуба му предлагат да играе с фланелка с №1+8 и той приема. Пет години по-късно звездата се озовава в мексиканския "Клуб Америка" и става шампион на страната, преди да завърши кариерата си през 2003 г. в най-силния чилийски клуб - "Коло Коло".

За националния си отбор Иван Саморано записва 69 мача и 34 гола за периода 1987-2001. Достига осминафинал на световното първенство във Франция през 1998 г. и печели бронзов медал от олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

Иван Грозни се присъединява към Диего Марадона, Карлос Валдерама, Георге Хаджи, Георге Попеску, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт и Даниеле Масаро за шоуто по случай 50-годишния юбилей на Христо Стоичков.