Българският футболен съюз изрази разочарование от "Левски" заради спрени в последния момент юношески национали за приятелски мач. Днес представителният тим до 19 години излиза срещу Румъния в Букурещ от 14:00 часа.

 "Сините" са спрели в последния момент петима футболисти за мача, а са имали уговорка с БФС момчетата да се присъединят към лагера на селекцията в Трявна веднага след дербито с ЦСКА (1:3) Треньорът на "Левски" Елин Топузаков обаче спуснал заповед играчите да не пътуват. Срещу армейците той използва двама таланти, като 18-годишният Радослав Цонев вкара във вратата на вечния съперник за първи път от една година и прекъсна черен рекорд.

 "Ръководството на БФС изразява разочарованието си от решението на "Левски" да спре в последния момент играчите си от участие в националния отбор макар и да става дума за контролна среща, пише в официална информацията на сайта на централата. Селекцията на родените след 1 януари 1995 г. ще представи България в международен мач и освен това се готви за важни квалификации от Елитния кръг за европейското първенство в тази възраст след месец. България е домакин на турнира между 24 и 29 май. Съперници на нашите "лъвчета" ще бъдат отборите на Италия, Чехия и Швеция, а мачовете са в Сливен и Стара Загора."

Проблемите между БФС и родните клубове, които понякога спират юношеските си национали, не са от вчера. На "Иван Асен" обаче досега предпочитаха да си мълчат и да не глобяват отборите, а имат това право. Известно е, че когато постоянно се правят компромиси рано или късно има и недоволни...