Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В интервю за "Биволъ" подсъдимата съдийка Румяна Ченалова и нейният съпруг д-р Красимир Хаджигеоргиев разказват, че Владимира Янева и нейният съпруг са ги посетили и са им предложили пари, за да не застава Ченалова срещу главния прокурор.

Това се е случило, след като Румяна Ченалова се прибира от ареста у дома (тя беше пусната от ареста на 17 април 2015 г. Янева дошла на гости на Ченалова, без да е канена, като била придружавана от съпруга си (който работи в РВД) и едното си дете.

По-рано миналата седмица Янева каза пред ВСС, че не се е виждала с Ченалова, след като ВСС я отстрани от шефския пост в СГС през февруари. Ченалова обаче опровергава нейните твърдения и на свой ред твърди, че Янева е била в нейния дом и е разговаряла пред свидетели, които са били на гости.

„Тя ме предупреди да внимавам какво ще говоря и да не заставам срещу главния прокурор, защото ще имам неприятности. Предложи ми и пари. Съпругът й също“, каза пред камерата бившата съдийка от СГС.

Съпругът на разследваната съдийка също казва, че мъжът на Янева му предложил "едни пари, които най-вероятно щели да му бъдат необходими в момента" - "две пачки".

Ченалова отказва да отговори на въпросите на "Биволъ" кой е мъжът, който се чува на записите (вижте за сагата със записите тук), къде се е случила записаната среща с Янева и кое е кучето, което се чува на записите.

В ПРЕДИШНО ИНТЕРВЮ ЧЕНАЛОВА ИРОНИЧНО ПРЕДЛОЖИ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ ДА РАЗСЛЕДВАТ КОЕ Е КУЧЕТО

Новата част вижте тук:

От записите до момента става ясно, че според Янева Сотир Цацаров е бил подложен на натиск от Бойко Борисов, за да я „опраска“, но той е обещал да завоалира нещата. След това натискът станал твърде силен и той не можал да издържи, но смекчил наказанието, като не е обвинил директно Янева по делото "Червей", а я привлякъл по досъдебно производство, за да може ВСС да я отстрани временно със свое решение, а не автоматично.

В свои изказвания след отстраняването на Янева Сотир Цацаров твърдеше пред медиите, че тя не е основен виновник в аферата „Червей“. След изтичането на записите от "Яневагейт" Цацаров потвърди тази своя теза, коментирайки текущото дело срещу Янева, което е нарушение на етичния кодекс на магистратите.

Други двама от споменаваните вътре - премиерът Бойко Борисов и шефът на ВАС Георги Колев, засега предпочитат да неглижират записите като разговори между "две каки" и "две жени си говорят".

Самата Янева не коментира.

Ключови думи

Коментари

Радев

Става все по-интересно, като скандала е колосален отвсякъде. Този път ми се струва, че изтъркания милиционерски номер да се коментира източника, а не съдържанието, няма да мине. Явно Ченалова е решила да играе ва-банк и ше стигне докрай.

мЕРИ дАГАНОВА

НЕ СА ДВЕ КАКИ, НИТО ДВЕ ЖЕНИ СИ ГОВОРЯ, те са ДВЕ ПАЧАВРИ, Бивол направи един бразилски сериал, в който главните героини са две леки жени,в смисъл на човешкото разбиране за падение.

Прост народ, тотално прост, щом може тези мошеници още да са на власт. Самият факт, че Бойко не е впечатлен от скандала показва, че не им пука, знае, че хората са прости и каквото да стане пак ще е на власт. Абе зомбита.

Пред Министерския съвет са се събрали над сто наперени пенсионерки, пазят ред и чакат да бъдат опраскани безплатно. От министерството са излезли и са им съобщили, че ще има опраскване, но ще падне чакане, още е в Китай.

Видях много неща откакто се прибрах в България. Видях ръководен пост в РВД да лъжесвидетелства в съда. Видях как покпупна съдийка от СРС я повишават в СГС. Защо ли да не вярвам и на изнесеното в Яневагейт. Нищо няма да ме учуди в тази престъпна и безкрупулна държава. Ако искате да пожънете успех с капацитета си - бягайте навън.

Съдебната проституция, професия лъжесвидетел и политически бушон са едни от най-доходните професии в България. Трябва да се облагат с допълнителен данък. Така няма да се вдигат винетките и ще построим целия "Хемус" от София до Варна. Вервайте ми.

mmiky

Доста сексапилна. Ако наистина го прави така както го говори, без да я е срам, значи трябва да е ненадмината

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.