Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сайтът "Биволъ" разпространи 6-а част от аудиозаписите, за които се смята, че са разговор между бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева и търговската съдийка Румяна Ченалова.

Както и предишните части, за които Клуб Z вече писа, от монолога лъхат съмнения за търговия с влияние, натиск над членове на ВСС, разделяне на съвета на "мои хора", известяване на обект на разследване предварително за образуваното производство срещу него.

ЗА ПРЕДИШНИТЕ ЧАСТИ ОТ СКАНДАЛА ЧЕТЕТЕ ТУК

В новата част от 2:25 мин. също се говори за натиск на изпълнителната власт в лицето на премиера Бойко Борисов над действията на съдебната в лицето на Сотир Цацаров.

Ето го и записа:

„Владимира Янева: И, снощи... Главният прокурор звъни. Аз разбирам, че имало някаква среща на Съвета, която е била оня ден. На която среща главният прокурор им го е казал това нещо. Обаче им е казал да мълчат, да не казват, че трябва да ми гласуват отстраняването.

Те са били малка група. Не мога да ти кажа колко души. Но примерно тия, които са най-мои хора: Светла Петкова, Мария Кузманова не са били поканени.

Милка Итова е била, обаче са ѝ казали, че просто ако си отвори устата, ще стане страшно.

И се е коментирало това, че ми се иска отстраняването и че те трябва да ме отстранят.

На Жоро Колев са се обадили в 6 вечерта и са му казали, че има такава среща и той е казал: „Хубаво де, вие сега ли се сетихте да ми кажете?“ Нали в смисъл: Аз в 6 вечерта… сега тепърва къде да идвам? Трябваше да ми кажете по-рано като сте се разбрали.

И снощи, може би 7-8 беше, звъни ми главният прокурор, от вътрешния си номер - значи не си беше тръгнал от работата, и ми казва: "Искам да го чуеш от мене." А в същия момент Милка Итова се вижда с една наша обща приятелка, тази Теди Дренска.

И казва на Теди Дренска: много съм притеснена, не знам какво да правя. Сотир каза, че образува производство срещу нея, ще ѝ иска отстраняването.

И тя ми звъни естествено и вика: "Влади, аз не можах да не ти кажа..." И дойде и ми го каза, и аз вече подготвена.

В същия момент Жоро Колев ме вика сутринта и ми казва: "Главният прокурор каза, ако Бойко продължи да го натиска, няма да издържи на натиска, ще образува срещу тебе да ти иска отстраняване."

И вече вечерта Сотир ми звъни в 7 или 8 и ми казва: „Искам от мен да го разбереш. Утре ти внасям в Съвета, че е образувано…“ Не, „образувано е производство срещу тебе и утре ти внасяме в Съвета отстраняването“.“

От избухването на скандала мненията на Янева и Ченалова се разминават диаметрално. За разлика от Янева, която нищо не помни, Румяна Ченалова даде поредица от изявления, че помни разговорите, че има още много такива и дори че е сезирала европейски институции за "Янева гейт".

От т. нар. трима големи в съдебната система Сотир Цацаров категорично отрича да е бил подлаган на натиск от премиера, Георги Колев определи разговорите като "две жени си говорят", а единствен Лозан Панов - председател на ВКС, настоява за независима комисия по случая.

Самият Бойко Борисов определи случая като "две каки си говорят".

Ключови думи

Коментари

Това вече го чухме в епизод 2. Вече взе да става адски скучно и досадно. Сценаристите да си размърдат малко криейтив тийма, излагат се :)

Вече...

"Вече взе да става адски скучно и досадно." По служебно задължение ли четеш и пишеш!? :)

епизод 5:"И вече вечерта Сотир ми звъни в 7 или 8 и ми казва: "Искам от мен да го разбереш. Утре ти внасям в Съвета, че е образувано… Не, образувано е производство срещу тебе и утре ти внасяме в Съвета отстраняването". епизод 6: И вече вечерта Сотир ми звъни в 7 или 8 и ми казва: „Искам от мен да го разбереш. Утре ти внасям в Съвета, че е образувано…“ Не, „образувано е производство срещу тебе и утре ти внасяме в Съвета отстраняването“.“

Щом не издържа, да ходи да се гръмне!

Явно свършиха - почват да ги въртят

аралампи

По тв Алфа има интервю с наркодилър, дето обяснява разпространенито на наркотици в НАТФИЗ. Айде ся, аналогичен подход - да приемем всичко за чиста монета

Петър

Троловете на статуквото получиха инструкции и взеха да бълват дивотии по-долу.

Милева

Това с тия записи е голяма излагация. Очаквам жената на Цацаров да поиска развод. Та той си е лафил всеки ден с Янева!

Развеселен

позорно е да се разпространяват такива незаконни записи.

Омерзен

Никога не съм вярвал, че образовани, учени и т.н. хора, ще паднат толкова ниско.И прокурори и съдии и управляващи са се превърнали в махленски.........Явно алчността за пари и власт ги превръща в чудовища.Проста истина е,че ковчег джобове няма.

123

И те лайна серат.....Повярвай ми!:)))

дебелян пеевский

Но не е позорно да се вършат мръсотиите, за които научаваме от записите, така ли? Ех, герберастии... "че образовани, учени и т.н. хора," -- баце, образованите хора в България не са от уманитарните факултети, още по-малко завършилите "право". На власт сега е предпоследното поколение, израсло при соца, което ще рече най-калпавите от оная епоха. Но нема да се плашиш, след тех идват такива като Томислав Дончев и Лилето Павлова. Те изобщо немат спирачки и задръжки.

socialen

За 3.5 години еднолично катастрофално "управление" на неконтролируемия хаос в периода август 2009-февруари 2013 година, за което Борисов беше изритан от Народа поради некадърност като единственият с Жан Виденов, Борисов и Цветанов разсипаха октября държавното "управление". Сега всеки се чуди кое по-напред да реформират.

Ина

Борисов призна за записите "Ало Ваньо..." , но тъй като били незаконни , съответно и пристъпление няма. Това го има само в България и затова всички политици , вкл.ГЕРБ са против реформа в съдебната система. Малкото, които са за реформа са окипазени в най-пошлата, безпринципна, отвратителна агенция ПИК - защитник на "КОЙ"

АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ В АВГАНИСТАН СОМАЛИЯ ИЛИ ЗАНЗИБАР ТО ВЛАСТА ВЕДНАГА ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА НО НИЕ СМЕ МЪЦКАРИ - МОРАЛА Е ЧУЖДА НЕПОЗНАТА ДУМА ВЪВЕДЕНА ОТ ЛУКАНОВ КОСТОВ БОРИСПОВ ЕТО ПРОМЕР ; НЯМА СФЕРА КОЯТО ДА НЕ ПРОТЕСТИРА И СТАЧКУВА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ЗАРАДИ СТРАХА КОЙ БЯХА ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ КОМИСИЙ И ИМАЩЕ ЛИ НЕПОПРАВЕН ПРОТОКОЛ В ПОЛЗА НА ГЕРБ - ДЪРЖАВАТА КИПИ И Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.