За последните два дни руските самолети са изпълнили 141 полета и са нанесли удари по 472 обекта на терористи в Сирия, съобщи РИА Новости, като цитира официалния представител на руското Министерство на отбраната ген.-майор Игор Конашенков.

Конашенков уточнява, че самолетите са нанесли ударите в провинциите Алепо, Дамаск, Идлиб, Латакия, Хама, Хомс, Ракка и Дейр-Ез-Зор".

Според генерала през последните две денонощия руската авиогрупа е продължила да води активно разузнаване за целите и да нанася удари по отделни обекти на терористическите групировки, действащи в района на Сирия. Всички самолети са се върнали невредими в авиобазата "Хмеймим".

От 30 септември Русия по молба на президента Башар Асад нанася удари по обекти на "Даеш" в Сирия, като използва щурмови самолети "Су-25", фронтови бомбардировачи "Су-24М" и "Су-34", които получават въздушно покритие от изтребители "Су-30СМ". В средата на ноември беше задействана и руската стратегическа авиация - самолети "Ту-160", "Ту-95МС" и "Ту-22М3", припомня РИА Новости.