Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Напъните на Столична община да обнови централната градска част удариха на камък. Комисията за защита на конкуренцията откри сериозни недостатъци в конкурса с дългото име „Участие и оценяване на проекти за прединвестиционно обемно-устройствено проучване и решение за изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства на ЦГЧ на гр. София“, като отмени заповедите за класиране на участниците по обособени позиции 2 и 3 на конкурса и разпореди повторното им провеждане.

"Журито не е отразило работата си според нормативните изисквания, което е довело до липсата на прозрачност при оценяването. От протоколите не става ясно по какъв начин са оценени конкурсните предложения на участниците, поради което оценките са обосновани само формално", мотивира решението си антимонополното ведомство.

Обособена позиция (зона) 1 включва бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", зелените площи около Перловската река и Орлов мос

Зона 2 включва улиците "Граф Игнатиев", "Солунска", "Шести септември", "Паренсов", "Шишман", площадите "Славейков", "Гарибалди" и "Попа", катто и пространството пред църквата "Свети Седмочисленици".

Зона 3 е пространството, което включва "Градската градина", площад "Александър I", улица "Московска", булевард "Цар Освободител", улиците "Гурко" и "Раковска". Там журито избра за победител проекта на "Никонсулт", чийто първоначален вариант предвиждаше повдигане на пл. "Александър I" с няколко метра и построяването на тунел за автомобили под жълтите павета. Компанията предложи вариант и без тунел под жълтите павета, но със спиране на движението на автомобили.

А Зона 4 включва пространството около Народното събрание, храм-паметника "Св. Александър Невски" и градинката "Кристал".

Проектите бяха подготвени за европейско финансиране от около 50 млн. евро в периода 2014-2020 г.

Подробности за различните проекти могат да се открият на сайта на Направление "Архитектура и градоустройство" към Столична община.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.