Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившата председателка на Съюза на съдиите в България Нели Куцкова призова президента Росен Плевнелиев да сформира комисия от независими и безпристрастни експерти, които да проверят случая със записите между Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Не трябва да се оставя само ВСС (Висшия съдебен съвет – б.р.) да ги проверява тези неща, защото там са замесени членове на Съвета“, каза Куцкова пред Нова телевизия.

Тя припомни позиция на Съюза на съдиите, който призовава Народното събрание да довърши съдебната реформа, за да не се позволява повече политическа намеса в съдебната власт. Съдиите призовават и президента да не остава безразличен, защото с негов подпис се назначават и главният прокурор, и председателите на ВКС и ВАС.

„Това не е разговор между две каки или две жени, това показва един системен проблем. Има и други такива, но още не са избухнали скандали“.

Нели Куцкова обясни, че става дума за това „как хора се назначават на ръководни постове и как политици се месят в работата на съда“.

Тя посочи конкретно Апелативен съд - Велико Търново, където кандидатът, който се представил най-убедително, не бил избран.

През април ВСС не избра Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд, въпреки че мнозинството от членовете на Съвета се изказаха в нейна подкрепа. Пред Нова телевизия съдийката припомни и други скандали, които са оставени от ВСС без подследствия.

„Няколко писма имаше за проблемите в Софийския градски съд, но ВСС не им обръщаше внимание“.

Тя припомни, че преди три години имаше друга кандидатура за председател на СГС с подкрепата на гилдията, но беше избрана Владимиря Янева.

Без каквото и да било обяснение. Тя бе близка приятелка на всемогъщия в това време Цветан Цветанов. На мен вече ми е жал за това момиче“, коментира Куцкова.

Тя обясни, че думата „опраскване“ не е част от юридическия език и тя не я използва.

Ключови думи

Коментари

zakkwylde

Тая снимка от Хелоуин ли е?

Радев

Не се и надявай, Куцкова. Да сте чули Чехльо един път поне да коментира скандала? Чака Боко да го положи за втори мандат и си наляга парцалите, ама ще му излязат криви сметките.

socialen

Двете "каки" са бушоните на Борисов и Цветанов. Тези двамата разсипаха окрнчателно банановата република за само 3.5 години еднолично катастрофално "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година. Всички се чудят след това кое по-напред да реформират.

analysethis

Ами ако тези записи са радиотеатър... същия като телевизионния театър пред Костинбродската печатница. Мислех че след Костинброд, ерата на флашките, постановките и треторазредните интриги в политиката на БГ приключиха, но не би. Тъпчем на едно място,

абе

нещата долу-горе са добре при 2 каки, ама като се намеси и ТРЕТА....вече положението става МАЗАНО

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.