Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фирма, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, подписва днес в Шанхай договор за създаване на българо-китайски завод за кисело мляко, става ясно от съобщение на Българската агенция за инвестиции (БАИ) в петък.

Договорът между производителя на млечни продукти "Лакрима" и китайската Heilongjiang Wondersun Dairy Co ще бъде подписан в присъствието на премиера Бойко Борисов и министри от кабинета му, които по това време ще са в Шанхай за организираната от БАИ конференция „Инвестирай в България. Разшири се в Европа“.

Но странно, днес по обяд прессъобщението не можеше да бъде открито в секцията "Новини" на сайта на БАИ, където последната публикация датира от 17 ноември.

Публикуваната в петък новина днес не можеше да бъде намерена на сайта на БАИ.

Връзката между "Лакрима" и Пеевски за първи път беше описана от публикации през пролетта на м.г. във в. Капитал.

От тях става ясно, че през пролетта на 2013 г. и началото на 2014 г. дружеството „Лодис инвест“ е придобило от синдика активите на обявената в несъстоятелност фирма "Лакрима" и нейната марка, а в последствие и копривщенската мандра "Дядо Либен".

Собственик на "Лодис Инвест" беше тогава 25-годишната Силвия Ботева. Тя няма бизнес история, но се е явявала при отваряне на обществена поръчка от името на строителната компания "Водстрой 98", свързвана често с Делян Пеевски, писа в. "Капитал".

В момента собственик на "Лодис Инвест" е дружеството "Тера Линд", което се притежава от управителя на "Лакрима" Венцислав Донков.

Връзката между "Лодис Инвест" и "Водстрой 98" се вижда в Търговския регистър. Там в капитала на "Лодис Инвест" е вписано

вземане на „Тера Линд“ към „Лодис Инвест”, възникнало на основание договор за цесия от 11.03.2014 г., сключен между „Водстрой 98“ - цедент и „Тера Линд" - цесионер, и договор за цесия от 11.03.2014 г., сключен между „Ниамар" - цедент и „Тера Линд“ - цесионер, като общата му стойност според изготвената и приета тройна оценителна експертиза възлиза на 2 876 340 лева.

Нещо, което собственикът и шеф на "Водстрой 98", Иван Мирински, отрича свързаност с Делян Пеевски. Фирмата беше влязла и в консорциума, който щеше да строи газопровода "Южен поток".

Ключови думи

Коментари

cos

мишките си мишкуват

дебелян пеевский

Завиждайте мълчешком на хората, които държат вашите депутати и вашите министри в джобовете си. Десебари, седесари, герберасти - всичките благодарят на мене, не на вас ;)

Радев

Бостан в действие!

дебелян пеевский

Ма десните избиратели са много готини, кръв серат от истината и продължават да не смеят да си я признаят.

тука е така

Кои десни,ГЕРБ ли?Тия ги разбрахме,правят повече от БСП,но също така се спукват да лъжат и отново безпринципни!

дебелян пеевский

Някакъв червен простак продължава да пише с моя ник!!!

socialen

Комунистически Китай открива фабрика в неолибералната, либертарианска, пазарнофундаментална бананова Република България и наема хора да му работят на 5тократно по-ниски заплати от комунистически Китай.

С любезното съдействие на подлогите комунисти, които си изпапкаха крадените от народа пари и търсят още като разпродават страната.Да ти е сладко социалното китайско мляко.

socialen

Едно време китайците ни идваха на крака и плащаха луди за български технологии, специалисти и познания. Сега нашите "управляващи" кратуни ходят да им се молят и целуват ръка, ако може да се объркат и да им хвърлят като на кучето някой и друг долар да го присвоят. Ето така се вижда, че за,26 години се превърнахме в дясна, асоциална - неолиберална, либертарианска, пазарнофундаментална, обективистка и монетаристка - кочина.

тука е така

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

тука е така

Къде е дежурната кучка сега да изкоментира това?Манафи такива,по селата бият и оправят нашите бащи и майки а тези доносници само с далавери се занимават,Бойко нали дядо ти го бяха оправили агнетите,същите тези които сега си пръв приятел с тях,много хитро да манипулираш с дядо си,клетите бедни българи,и много подло при това.Един човек на морала не би направил такова нещо,но ти не си човек за да знаел какво ти се говори,Мат'риала е виновен че не разбра какво е комунизъм и какво е точно капитализъм по български,демек ТИ!

#Кой Коев

#Кой е част от властта в България.Даже той заема една от най-високите позиции във властта.В олигархично-мафиотската структура #Кой е на най-високото стъпало и няма изгледи някой да го измести оттам.Изборите само лъскат фасадата(фасадна демокрация или формална демокрация),всичко се решава на друго място и чрез други средства.

hg

Бостан, Бостанът

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.