Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Кажете ми къде е личния живот? Има ли личен живот? Има ли който и да е човек право на личен живот? Ако незаконно се подслушван, трябва ли после да обяснявате какво сте говорили?".

Така бившият правосъден министър Антон Станков, сега адвокат на бившия шеф на Софийски градски съд Владимира Янева, коментира изтеклите разговори между нея и бившата й заместничка Румяна Ченалова. Тези разговори са поредният голям скандал в съдебната система. От досега изтеклите записи стана ясно, че в тях се говори за търговия с влияние, лобиране, задкулисни решения, "сговаряне на хората" във Висшия съдебен съвет и дори нареждания за "опраскване" от премиера Бойко Борисов към главния прокурор Сотир Цацаров, както се изразява Янева в един от записите.

"Няма да коментирам незаконни записи. Само звукът ще коментираме, без съдържанието", каза Станков.

Той каза още, че клиентката му разпознава гласа си в тези записи, но според нея те са манипулирани. Точните й думи били "не може такъв монолог да има от моя страна".

"Тя е била председател на СГС, контактувала е с широк кръг лица", каза още Станков.

Той допълни, че Янева и Ченалова са били семейни приятелки до февруари тази година, когато започнаха служебните проблеми и на двете.

"В такива случаи приятелствата минават на проверка, това приятелство не е издържало проверката", обясни Станков.

На въпрос като бивш правосъден министър как ще коментира състоянието на съдебната система у нас и възможността тя да е зависима от изпълнителната власт Станков отговори:

"Хващате и четете библията, същите сюжети ще ги намерите и там. Има там Божии заповеди - не кради, не лъжи. Не съди, за да не бъдеш съден".

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Плачът за "личен живот" от тая паплач, която използваше записи, докато беше на власт (а това е цялата паплач, която е била на власт досега) е просто смешен.

Не съди, за да не бъдеш съден?? Нещо като верую на средите на Станков, а ?

Разгеле, от една седмица чакам това да кажат... манипулирани...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.