Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Спас Русев и Панос Германос наистина наддаваха днес за БТК. До 20 часа днес процедурата не е приключена.

На търг в Лондон, организиран от местното инвестиционно звено на руската банка ВТБ, те бяха единствените кандидати, допуснати да подадат оферти за компанията. И започнаха да подават оферти от 11 часа българско време.

Русев е наричан "баща" на икономическия екип на НДСВ, а шеф на българския офис на ВТБ е Милен Велчев, финансов министър в царското правителство. 

Смяташе се, че в състезанието няма никаква интрига. Както никога досега, всички телеком специалисти бяха единодушни, че БТК е за Русев, още преди да започнат да се събират оферти. Беше ясно и че "алтернативната" оферта ще е от гръцкия бизнесмен Панос Германос, който притежаваше веригата за магазини "Германос", купени от "Глобул" (сега "Теленор"). Миналата година Русев и Германос в комбина се опитваха да купят БТК.

Два независими един от друг източника на Клуб Z обаче твърдят, че въпреки първоначалните очаквания двамата претенденти са се конкурирали сериозно.

"Това реално е от полза за българската държава, защото част от цената ще отиде за българската държава", коментира запознат със сделката пред нашата медия.

Според него при най-благоприятния сценарий в масата по несъстоятелността на КТБ биха могли да влязат над 150 милиона евро, което е повече от очакваните средства от правителството.

Като цяло всички информации, които достигаха до медиите днес, бяха от двете заинтересовани страни - продавача ВТБ и контрапродавачите Цветан Василев/Дмитрий Косарев/Константин Малофеев. Последните оспорваха опита за продажба на БТК и правеха всичко възможно той да не се случи.

Официален резултат от наддаването се очаква в петък.

Ключови думи

Коментари

".. всички телеком специалисти бяха единодушни, че БТК е за Русев", Твоите "специалисти" са по всичко друго спрциалисти, но не и по телекомуникации!

регал

"Миналата година Русев и Германос в комбина се опитаха да купят БТК" от името на Кремъл, а днес поотделно се опитват да купят БТК...отново от името на Кремъл, който отново ще бъде реалният собственик на най-големия български телеком, независимо коя пионка назначат като фиктивен "собственик".

socialen

Така се унищожава държавната собственост.

роско

Знаех си, че приемате КТБ/Цветан Василев като държавни..... И що не рева, когато Глобул стана Теленор? Къде намирате вие, цоциалните, разликата?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.