Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов призова съдебната система да направи обективна проверка на съдържанието на изтеклите записи на разговор между бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева и Румяна Ченалова, предаде „Правен свят“.

"Ако не се направи необходимата проверка на всички факти и обстоятелства, ако се съсредоточим само върху това дали става дума за разговор между две жени, ако става дума само за това, че записите са незаконни и се игнорира съдържанието, което е по-важното и което иска от нас обществото, съответните въпроси ще останат без съответните отговори. Етичната комисия трябва да свърши своята работа, тогава случаят може да се отнесе на много по-високо ниво", е коментирал Панов преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет. (ВСС)

Вчера Етичната комисия изслуша Владимира Янева. Макар да е имало предложение заседанието да се проведе публично, мнозинството от членовете на комисията решиха да е закрито. Защото така Румяна Ченалова, чието изслушване предстои, нямало да разбере какво е казала Янева.

След заседанието членовете свикаха пресконференция, на която отказаха да отговорят на въпросите на журналисти, защото проверката била в началото си. Стана ясно обаче, че нито един член на комисията не е питал Янева дали е разговаряла с премиера Бойко Борисов, нито дали разпознава гласа на мъжа на тези записи. За сметка на това са я питали дали има куче, уточнява „Правен свят“.

Румяна Ченалова по-рано вчера се яви в ДАНС, за да получи второ обвинение. Тя обаче заплаши с разкрития за хора от високите етажи на властта. 

Ключови думи

Коментари

..............

А дано,ама надали...за съжаление.

Kamen Kolev

Категорично това е разумно предложение! Всичко останало е замитане на скандала под килима.

тука е така

Важното е дали има куче или котка,друго няма значение.

Трън

Проверка на записите, но в Бяла държава. От опрасканата правосъдна система на територията никой нищо не очаква.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.