Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди обяд ми се обадиха от водеща българска телевизия. Искаха да ме включат в ефир, за да им разкажа колко е страшно в Париж.

Отговорих им, че всъщност всичко е нормално. Хората около мен ядат кроасани, пият кафе и се усмихват.

"Ако очаквате да ви кажа, че е много драматично и всички са уплашени, ще трябва да ви разочаровам. По нищо не си личи, че се случва нещо извънредно.

Ооо... Ами това наистина променя нещата. Изчакайте, ще говоря с колегите и може да ви включим след малко."

Хората от телевизията бяха разочаровани. Не ми се обадиха повече.

И наистина - кой има нужда да чуе, че в Париж всичко е спокойно? Ежедневието не продава извънредни емисии. Електоратът не е стресиран и може дори да се заинтересува от разни банални, български теми - записи на свраки, бюджетен дефицит, исторически компромиси, хибридни опорни точки.

Научавам, че същата телевизия от сутринта прави апокалиптични репортажи от Париж. И дори е имало коментари, че "твърде много демокрация и либералност доведоха Франция до тук".

Имам много приятели журналисти и не искам да правя генерализации. Но нещо хич не е наред. И това нещо не е във Франция.

P.S. Парижани, понеже са много тъпи, са си направили велосипедна инфраструктура. И дори аз мога да я ползвам безплатно. Слаба държава - прост народ, не ли!?

Никола Газдов е предприемач в сферата на възобновяемите енергийни източници. На последните местни избори бе кандидат за общински съветник в София от "Зелените". Разказът му публикуваме с негово разрешение от фейсбук профила му. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

ОТАН

Браво, г-н Никола Газдов! Това, което у нас "минава" за медии, всъщност са агентства на най-различни (нечисти) интереси. И в никакъв случай не са това, което би трябвало да бъдат - независим и безпристрастен осведомител на обществото. Освен важните теми, за които загатвате и за които бг-"медиите" по правило са глухи и слепи, сега, в тези драматични дни, голямата им поръчка (платена, разбира се) е да създадат такова усещане в обществото, което би улеснило известен отказ от свобода и, най-важното, приемане на съюз с Русия на всяка цена.

ами

никоя телевизия не се интерсува от неадекватните възприятия на един турист(или там къвто е). Да кажеш, че в Париш и Европа всичко е спокойно прилича досущ на Оркестъра на Титаник, който свирил до последно преди потъването, за да са спокойни пасажерите!

не, в париш не е спокойно. като разбра какво е - нправо избухна :)

OZZY

Ами как трябва да е в ПариШШШ според тебе???

socialen

Журналистиката се сведе до вдигане на квотите, за да се привличат повече реклами. Демек, журналистиката е част неолибералната, пазарнофундаментална икономика, базирана на Предлагането!

socialen

Това, предполагам, не е само тука, а навсякъде в развитите западни страни и САЩ, защото ние грим подражаваме. Журналистиката се движи и измерва от пазарните сили в частните медии и в държавните в неолибеоалните страни.

Сия

Не виждам защо от едната крайност на истерични и объркани телевизионни репортер(к)и трябва да се люшнем в другата. Стресът и страхът са съвсем естествени човешки състояния. Нечовешко е да избиваш хладнокръвно, да се опашеш с експлозиви и да крещиш в екстаз преди да ги взривиш. А да се страхуваш е човешко. И хората в Париж се страхуват, именно защото са хора. Толкова повече уважение заслужава волята им да продължат напред, да излизат, да пият кафе, да се занимават с темите на всекидневието. В това е силата им, а не в повърхностното изявление "в Париж всичко е спокойно". Париж не е спокоен, но е силен.

009

Газдов, ами иди да го обясниш това на Франсоа Олянд. Ной нещо е много притеснен и налево-надесно тръби за опасности, обявява война и т.н. На нас не ни ги обяснявай и разказвай врелите-некипелите..

Развеселен

нормално е една зелена педеруга да защитава политическата коректност и да използва и този момент, за да лае срещу ГЕРБ. Нещо много навириха гребен след процент на изборите. Да не забравят, че Гъз Народен отново е пред тях

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.