Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Франция е горда да има толкова качествени мъже, които да защитават нашите граждани“, заяви президентът Франсоа Оланд пред избраните представители от централната и местна власт в Париж.

Той благодари специално на силите на реда и на кмета на Сен Дени.

„Опасната полицейска операция приключи. Тя целеше да неутрализира през нощта терористите в Сен Дени, които имат връзка с авторите на престъпленията от петък вечер“.

Оланд съобщи резултата от операцията – двама терористи бяха убити.

„Искам да благодаря и да изкажа възхищението си от силите на реда, от полицията, която проведе операцията, знаейки колко е опасна. Те вероятно все още подценяват насилието, с което ще се сблъскат.“

Няколко полицаи са били ранени тази сутрин, потвърди и президентът. Той сравни смелостта им с тази на техните колеги, които влязоха в концертната зала „Батаклан“ в петък вечер.

„Тези действия потвърждават още веднъж, че ние сме във война. Война срещу терористите, които сами решиха да донесат войната тук. Това е джихадистката организация „Даеш“, която има армия, пари и петрол, окупира територии и заедно с млади радикализирани ислямисти извършва убийства.“

Франсоа Оланд повтори, че е призовал международната общност „да разрушим „Даеш“. Той определи нападенията като „атака срещу нашите универсални права“.

„Цялата страна е атакувана заради ценностите, които въплъщава. Целта на терористите е това, което представлява Франция. Това, че проповядваме универсалните права – това бе атакувано в петък вечер.

Те атакуваха френските граждани без да правят разлика между етнос и религия.“

Малко по-рано операцията в Сен Дени приключи. Двама са убитите, седем са ранените.  

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Да, да, трябва една голяма коалиция на желаещите. И да ударим, например, Иран или Мароко.

пепелян дебелевски

Саудитска Арабия и Катар!

„Франция е горда да има толкова качествени мъже, които да защитават нашите граждани“ и толкова некачествени политици, които да и разкажат играта.Нещастника ща се прегърне с Русия срещу ИД.

чмч

Това е ясна швестеро, че Оланд иска прегръдка от братската ни държава. Такава прегръдка ще бъде приета само, ако императора прецени. Последната дума вече е на Путин! Съобразявай си житейските перспективи с тоя факт. Дишаме ти във врата, предателю!:)))))

дебелян пеевский

Трябва голяма коалиция срещу причината за тероризма. А тя е алчни "лидери" по цял свят, които спират прогреса и пречат на хората да живеят без проблеми.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.