ЦСКА направи 100-годишния юбилей на "Левски" още по-агонизиращ с 3:1 в шестото и последно вечно дерби за сезона. След решителния гол на Иван Стоянов в 86-ата минута в ложите на сектор "А" на националния стадион настана екшън. Запалянковци на "сините" щурмуваха и някои от тях дори влязоха във ВИП зоната, за да търсят саморазправа с шефове ва армейците. Полицаи и охранители овладяха положението.

Новината е не толкова четвъртият триумф на ЦСКА, колко това, че Левски вкара гол на армейците след пет мача и повече от девет часа футбол. За последен път "сините" вкараха срещу червените преди година - за победата с 2:1 нан 27 април 2013 г.

Днес попадението за "Левски" отбеляза 18-годишният юноша Радослав Цонев в 81-вата. По-рано Омар Косоко даде преднина на символичните гости. В даденото от съдията продължение сърбинът Иван Маркович сложи точка на спора с първия си гол за ЦСКА в дербито.

Агитката на ЦСКА празнува четвъртата поред победа над вечния съперник.

И това дерби не се отличи с високо качество на футбола. През първото полувреме липсваха 100-процентови възможности, а само няколко опасни изстрела към двете врати. Топката облиза гредата при шут на Пламен Крумов от "сините". След почивката "Левски" вдигна оборотите, а ЦСКА заложи на дебнене и контри. След попадението на Косоко замириса на дерби поне откъм динамика. Тони Силва направи два пропуска за "червените" сам срещу вратаря, като вторият бе при 1:0.

В крайна сметка ЦСКА подчини Левски за четвърти път през сезона, като този път избяга от любимия резултат на Стойчо Младенов - 1:0. А треньорът постави рекорд: той е първият треньор на армейците, записал четирипоредни победи над "сините". Досега с по три бяха Димитър Пенев, Стоян Орманджиев и Крум Милев.

Левски пък се провали и в последния си голям мач в шампионата и се прости с утехата за победа над ЦСКА на юбилея. Отборът почти сигурно е аут и от евротурнирите.