Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия. Не мога да обръщам внимание на две свраки, които са се събрали и си говорят.

Така в резюме премиерът Бойко Борисов коментира темата с изтеклите чрез "Биволъ" записи на разговори между бившата шефка на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и заместничката й Румяна Ченалова - и двете подсъдими. Според изданието аудиофайловете говорят за търговия с влияние, лобиране, задкулисни решения, "сговаряне на хората" във Висшия съдебен съвет и дори нареждания за "опраскване" от премиера Бойко Борисов към главния прокурор Сотир Цацаров, както се изразява Янева в един от записите.

"Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия. Ние толкова усилия положихме и понесохме загуби заради упреци, които не се доказаха за подслушване и то от страна на държавата (по случая с Цветан Цветанов, б.р.), а как си го позволяват участници да го правят или някой частно да го записва хората тогава влизаме в тяхното лично пространство. Аз не мога да забраня особено във фризьорските салони, при маникюристките - всички говорят за мене. Не мога да обръщам внимание на две свраки се събрали и си говорят", каза Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

"Не мога да коментирам нещо, което изконно съм против. Когато двама души си говорят, а някой ги записва. Първо- не мога да кажа дали са знаели или не са знаели. С цялото му уважение не ми се коментират жълтини. От това, което чух да се коментира, много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове - това е положителното от цялата работа. Аз никога не съм се крил за моето мнение по въпроса и в Брюксел го казах искането Цветанов да получи 4 години, за операция "Червеи" трябва да получат 400 години. Аз съм казал и се получава една много интересна ситуация – Вие идвате като медии и ми задавате въпрос, аз ако не отговоря на въпроса сиреч нещо крия, ако ви отговоря следва, че се намесвам в съдебната система", допълни той.