"Една от следващите ни инициативи в Народното събрание е да върнем старото име на България – Народна република България", съобщиха от пресцентъра на "България без цензура", цитирани от агенция Фокус.

"Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Андрей Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ". Това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията."

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков каза тези думи на среща със симпатизанти на партията в ромския квартал "Факултета". 

"Какво странно има в думата "народна?", попита още Бареков и уточни, че се надява заедно с други български политици да внесат такова искане да се върне старото име на страната ни, за да се знае, че властта произтича от народа и за народа.

"Ние сме партия на работническата класа" обяви още доскорошният телевизионен журналист. "В квартала видях много магазинчета на дребни собственици, хората се опитват да оцеляват, коментира още той и добави: "Обещавам на тези хора работа и работни заплати, а "България без цензура" няма да бъде партия на безработицата, а на работническата класа".

Координаторът на партията във "Факултета" Борис Георгиев заведе лидера на ББЦ и другите представители на партията в малка зала по бокс, която поддържа със собствени средства от три години. Тя е направена в бивш трафопост.