Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Сотир Цацаров лично се е обадил да съобщи на бившата председателка на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, че ще поиска отстраняването й на заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Това става известно от нов, кратък запис от 25 секунди, разпространен от сайта "Биволъ".

Обаждането станало два дни, след като срещу Янева е образувано досъдебно производство за разработката "Червеи". Разговорът е част от серията, изтекла през онлайн платформата "Болканлийкс".

В този запис се чува само реплика на Янева, която заявява:

"И вече вечерта Сотир ми звъни в 7 или 8 и ми казва: "Искам от мен да го разбереш. Утре ти внасям в Съвета, че е образувано… Не, образувано е производство срещу тебе и утре ти внасяме в Съвета отстраняването".

В първия си коментар във връзка със записите миналата седмица Цацаров потвърди, че е говорил с Янева, но до момента, в който срещу нея е образувано досъдебно производство. Това се случва на 17 февруари. Според изтеклата извадка от разговор главният прокурор се обажда на Янева ден след това.

По изтеклилте записи започна проверка в Етичната комисия на ВСС, чийто председател е Ясен Тодоров. От един от разговорите става известно, че той самият се е обаждал на Янева и се е виждал с нея, за да я увери, че "тя няма да бъде закачана".

Тодоров засега не си е направил отвод, но намекна, че това може да се случи. На заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък той предложи ВСС да изслуша и премиерът Бойко Борисов, а мнозинството от съвета отхвърли идеята за независима комисия.

Ключови думи

Коментари

mardafi

Време е тая свиня да бъде отстранена и да влезе в затвора за дълго време.

Цацаратурата - най-голямото апдение на България!

Тая мазна и отвратителна сивня на снимката, е най-голямото падение, най-големият срам и резил за така наречената ни прокуратура! Той е такова голямо зло, че алкохоликът Татарчев (Бог да го прости), който ядеше и пиеше с бандитите и с червените олигарси,лудият Филчев и внучето на ПБ на ЦК на БКП, в сравнение с него са агънца! Пловдивската сивня на синмкаат, когото многоимотният физкултурник и банкянската мутра назначиха за Главен Прокурор, по нареждане на агент Сава от сараите, за което пък той гушна пет милиона рушвет от КТБ, та тази пловдивска сивня на снимката - безпардонно нагла, цинична и бузскрупулна, трябва час по-скоро да бъде изметена! Ако сам не се измете, нека този овчи народ най-после се събуди и измете тлъстия и мазен делянпеевски лакей и гъзолизец, който се напикава от страх, само като му позвънят от сараите и от хотел "Берлин"!

Предшествениците и Цацаров са един дол дренки.

ЦЕЦКО

КАКВО СЕ ПРАВИ НА УЩИПАНА НЕВЕСТА

159

О С Т А В К А

Доказателството за провала на главния прокурор не са тинтири-минтири и две кокошки, а поредица от провалени разследвания и съдебни дела. Да изреждам ли?

КОТИЛОТО Е ЕДНО И СЪЩО ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА ДОКАТО НЕ СЕ СМЕНЯТ ПРАВИЛАТА А СМЯНАТА МИНАВА ПРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ ИНАК ДОБРОВОЛНО ВЛАСТ НЕ СЕ ДАВА НИЕ НЕ СМЕ РУМЪНИЯ И ПОЛША ЗА ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ АЗ ПОДКРЕПЯМ СЛАВИ ТРИФОНОВ А ТИ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.