Докато продължавате бомбардировките, няма да живеете в мир, ще изпитвате страх, дори когато ходите на пазар, заплашва джихадист в разпространено видео от т.нар. Ислямска държава. Боецът е с брада, говори на арабски и е заобиколен от други войници.

Във видеото се отправя призив към мюсюлманите, които не могат да отидат в Сирия и да участват в свещената война, да извършат нападения във Франция.  

„Заповядва ви се да се биете с неверника, където и да го откриете - какво чакате? Има на разположение оръжия и коли, както и мишени, готови за удар. На разположение има дори отрова, затова отровете водата и храната на поне един от враговете на Аллах”, зове ислямистът.

Преди това терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атаките в Париж. Джихадистите обявиха:

8 наши братя, опасани с колани с експлозиви и въоръжени с пушки, атакуваха няколко предварително избрани места във френската столица: "Стад дьо Франс", където се играеше мач между Германия и Франция и присъстваше "този глупак Франсоа Оланд"; "Батаклан", където стотици идолопоклонници се бяха събрали на празник на перверзията; както и други мишени в 10, 11 и 18 район на Париж.

Франция и онези, които вървят по нейния път, трябва да знаят, че остават основни цели на "Ислямска държава". 

"Атаките са само началото на бурята и предупреждение към онези, които желаят да си извлекат поука".