Димитър Бербатов демонстрира божествената си дарба и на Рождество. Берба осигури победата на "Монако" с 1:0 срещу "Ница" с гениален гол в петата минута на мача от 34-тия кръг на френското първенство.

Българинът получи топката на ъгъла на наказателното поле и от трудна позиция прехвърли вратаря на гостите с "капещ лист". Изключителен гол! Завиден е начинът, по който нападателят отбеляза - направи го с такава лекота и финес, все едно е на тренировка. Попадението изправи на крака публиката на стадиона в Монте Карло, богаташите в ложите, собствениците на клуба...

Малко след паметното си изпълнение Бербатов пропусна да направи 2:0 - той шутира със страничен ножичен изстрел в опразнената врата, но топката рикошира в тялото на футболист на "Ница". В края на мача Митко още веднъж вдигна стадиона на крака - при смяната си.

Победата е изключително важна за "монегаските", които се укрепиха на втората позиция със 72 точки, с 9 повече от третия "Лил". Ако се задържат там, от лятото ще играят в Шампионската лига. Лидер е "Пари Сен Жермен" със 79 пункта. А Бербатов има вече шест гола за Монако. Той отиде в княжеството през зимата.