Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че изнесените записи между Владимира Янева и Румяна Ченалова не са в следствие на законно приложени специални разузнавателни средства. Преди заседанието на Висшия съдебен съвет обвинител номер едно бе питан от репортери за изтеклите чрез „Биволъ“ вече четири записа, в които двете съдийки обсъждат случаи на политическа намеса и задкулисни договорки в съдебната система.

"Записите не са резултат от приложение на СРС, те са резултат от незаконно записващо средство. Как се е озовало - това го знаят участниците или поне един от тях. Прави впечатление, че Янева излага факти, а другият участник е пестелив в коментарите си", коментира Цацаров, цитиран от „Дневник“.

В записите се споменава негова среща с премиера Бойко Борисов, който поръчал да „опраска“ Янева.

"Не отричам че съм се срещал с премиера в понеделник сутринта тази седмица и в сряда. Не отричам че се срещам с премиера. Среща с премиера на тема Владимира Янева не е имало. Натиск, искане, молба не е имало".

Цацаров директно посочи Румяна Ченалова като вероятен автор на записите.

"Записите са разговор между две дами – едната е с образувано досъдебно произвоство срещу нея, а втората е привлечена като обвиняема. Едната е и подсъдима, другата засега привлечена като обвиняема засега по едно досъдебно производство. Една от причините за скорошното появяване на тези записи е думата засега", коментира още главният прокурор.

Делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева вече започна – то е за незаконни разрешителни за подслушвания по аферата „Червей“. Бившата й заместничка Румяна Ченалова засега е с досъдебно производство за престъпление по служба.

Сотир Цацаров е коментирал още, че записите са "удобно накъсани на части, за да произвеждат сензации".

Снощи „Биволъ“ публикува четвъртия запис, в който Янева посочва Димитър Узунов като „човек на Бойко“ във ВСС и разказва за получено съобщение от „човека от Брюксел“ в момента, когато министър-председателят е точно на посещение там. 

Ключови думи

Коментари

мони

Дори да няма много конкретни истини в тия разговори , става ясно как са навързани червата в съдебната система! Не , че не го знаехме, но това е поредно потвърждение!

мони

Тоя сериал сме го гледали! Проверявате записа ,А НЕ АНАЛИЗИРАТЕ СЪДЪРЖАНИЕТО МУ!!! А то говори и разказва много...

Тъжен

Цацата явно още не е получил инструкции от Главния Опрасквач на Републиката, негово мутренско величие генералисимус Бойко Борисов Пеевски!

роско

ЗАКРИВАЙ! Гасете лампите, ще метем!

Не сигурно ,че Ченалова да е записвала, а КОЙ...!?

mardafi

Цацата ата трябва да лапне една доживотка

DogWoman

Не знам за вас, но за мен единственият участник в разговорите, който се държи адекватно и според обществените очаквания за неговия пост, е кучето. Браво на него.

Вярваме ;)

вЕрваме му.. Представям си как бос Борисов спешно му е наредил да си размърда туловището и да се изстреля при журналята, за да им обясни как той (ББ) никога, ама никога, не е и помислял да се намесва в независими власти и особено пък в една толкова независима власт като цацаратурата ;)

ЦАЦАРОВ към Владимира Янева

Ето реплика на ЦАЦАРОВ към В.Я: мене БОЙКО МЕ ИЗВИКА, КАЗА МИ ДА ТЕ "ОПРАСКАМ" (стилът е на Боко, казвал е и много по-гадни и просташки неща), но по нанатък не вярвам Цацаров да е посмял да каже на Боко: "Аз му казах, че на мен глупости не ми се правят, популистки ходове не ми се предприемат";) Вярвам, че е казал само: "Но ЩЕ ГЛЕДАМ ДА ЗАВОАЛИРАМ НЕЩАТА, така че, ако има някакво нарушение, ВСЕ ЕДНО ТЕБЕ СА ТЕ ПОДВЕЛИ"..."както едно време каза за Роман Василев, го е подвел с едно срс". ...... Всеки ди лъже, както му изнася ... Така се управлява и държавата. И всеки гледа да прикрие Боко, защото без него - главният лъжец и манупулатор, нямаше да са на най-високи постове във властта, а най-вероятно всичките, включително и той щяха да бъдат на едни други места с решетки, освен ако не се измъкнат навреме по южните морета.

МНМ

"Янева не е забъркала този скандал, говоря за "Червей", който е обслужвал нещо, което НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОКАЗАНО ПО НИКАКЪВ НАЧИН, поради невъзможността да се докаже самата интервенция в компютърните информационни системи на МВ, както и на това ДАЛИ В РЕЗУЛТАТ НА ИНТЕРВЕНЦИЯТА НЕЩО Е НАПРАВЕНО", обясни главният прокурор днес... Тогава защо Борисов вилня с дни по медиите, обвинявайки в нечувано престъпление Орешарски и Йовчев и присъждайки им 400 години затвор?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.