Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Скандалът със записаните разговори между бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева и нейната колежка Румяна Ченалова, които сайтът "Биволъ" публикува от миналата седмица, се разраства.

В поредния четвърти епизод се оказва, че председателят на етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров е уверявал Янева, че "тя няма да бъде закачана".

След изтичането на първите записи именно Тодоров обяви, че неговата структура ще проверява изнесената информация в записите. Той обяви, че комисията му е попитала прокуратурата дали изтеклите записи са от законни СРС-та. Тодоров е и един от двамата членове на съвета, които имат достъп до класифицирана информация. 

В първите части от разговорите стана известно, че главният прокурор Сотир Цацаров e обещал на Янева да "завоалира" обвиненията срещу нея, председателят на Върховния административен съд Георги Колев пък се е опитал да спаси Янева от отстраняване от съдебната система заради аферата "Червей". После е намесен и премиерът Бойко Борисов, който бил разпоредил на главния прокурор да я "опраска" заради разрешените незаконни специални разузнавателни средства.

От новия запис "роли получават" и председателят на бюджетната комисия в съвета Димитър Узунов, който по думите на Янева бил "човекът на Бойко" във ВСС. Той уверява Янева, позовавайки се на Борисов, че тя няма от какво да се притеснява. 

Новият запис е от 12-и февруари, малко преди Янева да бъде отстранена и когато премиерът заявява от Брюксел, че "тя трябва да получи 400 години затвор за действията й по аферата "Червеи". 

Ето основното от продължението разговора:

"Янева: И пускам на Бойко един СМС. И му пиша така. Значи той е в Брюксел. Тва става в четвъртък. Не съм, извинявайте, не съм нарушила закона. Освен това за 4 години съм подписала над 15 000 СРС-а. Нещо, което е абсолютно верно, щото са толкова бройките, на година са по 5000.

Не минават и три минути и ми звъни Митко Узунов. Имаш ли Вайбър? Викам, имам Вайбър. 

Нали знаеш, че Митко Узунов е неговия човек в Съвета и с който комуникира и за всичко той му отговаря. 

Не минават и три минути, звъни ми Митко на Вайбъра и ми казва: току-що ми се обади човекът от Брюксел и каза да не се притесняваш, това изказване го е направил само за пред медиите, за 400-е години. Въобще да не го мислиш да не се притесняваш.

Минават още 10-15 минути отварям си аз вайбъра и гледам от един непознат номер следното съобщение: "И тук вятърът е много силен. Синоптиците казват, че времето ще се оправи. Да не забравяме, че Сандански е най-топлият град. Ако Митко каже, можем да отидем да се разходим в парка." 

Няма от кого друг да е. Нали, вече как. И с Митко съм говорила 10 минути по-рано. И тук вятърът е силен и така нататък. От друго място, че се обаждат. И за Митко ти говори.

Янева: Аз вече съвсем се успокоявам. Милка (бел. ред Милка Итова - съдия от СГС, а понастоящем член на ВСС и председател на атестационната комисия) ми се обажда и ми казва: Не се притеснявай, Митко ми се обади и ми каза, че е говорил знаеш с кой. И че всичко е наред и няма проблеми.

Ясен Тодоров ми звъни във вторник и казва: Влади, трябва да се видим.

Виждаме се с Ясен. Ясен каза: Бойко ми прати един от неговите най-близки хора да ми каже по никакъв начин тебе да не те закачаме."

Досега от прокуратурата отказват коментар на изтеклите разговори.

Ключови думи

Коментари

Николов

Хайде МАТРОСОВЦИ да коментираме как се управлява България. Ама не истинската България, а БУТАФОРНАТА България. И да знаете -Тук вятърът е силен, но синоптиците казват, че времето ще се оправи. Ако искате ,да пием по една бира в парка.

Викам да ги пием пред парламента. Носете си камъни за отваряне на бирите.

Чакръкчията

Малииий, колко елементарно било, хи,хи,хи... Че тя ако е "оправена" ще тръгне ли да се хвали и да си издава "оправачите"? БАСИ ПРОСТОТИЯТА!

Дори да няма много конкретни истини в тия разговори , става ясно как са навързани червата в съдебната система! Не , че не го знаехме, но това е поредно потвърждение!

Libia

Питам се, къде е онзи ерудит по всички въпроси TIBIA да коментира тези есемесчета и диалози.

Кво са седнали да записват селяндурки. Друго си е Станишев да разкаже как Бойко му е обещал никакво разследване и глобичка.

Николова

А някой да знае дали "лошият" Орешарски е имал практика да кормува тази държава от А до Я с есемеси?

гост

Какво да се коментира?! В тази държава по-качествено нещо от клеветите и интригите - няма! И всичко пак заради Бойко Борисов! Някой много му иска мястото,ей. Явно е "спрял кранчето" на някои, от което е текло злато!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.