Звездата на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема може да има сериозни проблеми, ако се окажат достоверни телефонните му разговори с негов приятел от детинство, с който са изнудвали друг френски национал - Матийо Валбуена. През миналата седмица Бензема бе задържан в арест за една нощ и даде показания по скандалния случай за шантаж на Валбуена за секс запис.

Първоначално намесен бе бившият играч Джибрил Сисе, а след това излезе и името на нападателя на "Реал".

Вестник "Екип" публикува разговор на Бензема с неговия стар Карим Зенати, в който двамата обсъждат как Валбуена е приел новината, че фигурира във видео, което може да види бял свят. И какво да предприемат нататък.

Бензема бил казал на Валбуена следното по време на лагер на националния тим на Франция:

"Тук съм, за да помогна. Давам ти дума, че няма друго копие. Ако искаш видеото да бъде унищожено, виж се с един мой приятел в Лион. Отиди лично, не пращай никой друг. Прави каквото искаш. ОК, не плащай, щом не искаш. Животът си е твой. Просто те предупреждавам."

Следва разговор със Зенати, публикуван дума по дума в "Екип". В него топ играчът преразказва какво са си говорили с Валбуена. И казва на приятеля си: "Искаш истината ли? Не мисля, че той ни взема насериозно." Бензема убеждавал Валбуена да си плати, за да не се вдигне шум и по този начин да спаси кариерата и личния си живот.

Ако бъде признат за виновен, Карим Бензема може да лежи в затвора до 5 години за изнудване. Той има забрана да разговаря с Валбуена. И вече се сдоби с наказателно призводство по две престъпления. И двамата не са повикани в националния тим на Франция за приятелските мачове с Германия и Англия в следващите дни. 

Адвокатът на Матийо твърди, че клиентът му не изпитва неприязън към Бензема. Защитата на звездата на "Реал" пък пледира, че той бил принуден да посредничи в схемата. Нямало да се облагодетелства с пари, а искал да помогне на своя съекипник.